Hlavní obsah

Dechberoucí grafiku nabídne daleko více her

Novinky, mif

Společnost Nvidia se chystá už příští měsíc vydat nové ovladače pro své grafické karty, které zpřístupní technologii ray tracing i starším kartám. Navíc by měla přibýt kupa nových her, které tento standard – tedy extrémně realistickou grafiku – budou nabízet.

Project Sol – ukázka ray tracingu v akciVideo: archív tvůrců

 
Článek

Podporu pro ray tracing totiž nově budou nabízet nejznámější herní enginy Unreal Engine a Unity. Právě ty využívají různí herní tvůrci k rozpohybování svých kreslených postaviček na obrazovce.

Ray tracing v reálném čase podporují také další významné herní enginy včetně Frostbite Engine od DICE/EA, Northlight Engine od Remedy Entertainment a také enginy od Crystal Dynamics, Kingsoft, Netease a další.

Unreal Engine obsahuje technologii ray tracing již nyní v testovací verzi, Unity s integrací tohoto grafického standardu počítá v příštím týdnu. V nadcházejících měsících bychom se tak měli dočkat desítek nových her, které budou extrémně realistickou grafiku nabízet.

Standard díky novým ovladačům budou moci navíc využít i majitelé starších grafik, které to původně neumožňovaly. Od dubna ray tracing budou podporovat karty ze série GeForce GTX 1060 6GB a všechny vyšší modely.

Dechberoucí podívaná

Jak jsme si ukázali už v dřívějším článku, děj konkrétního titulu dokáže nabrat úplně jinou atmosféru, když v krvelačné vřavě vidíte lehce se pohupující vlnky v protékající řece nebo zahlédnete sebe samotného s puškou v ruce v odrazu okna. I pouhá rozsvícená lampička dovede vdechnout díky realističtějšímu vykreslení stínů hororový nádech prakticky jakékoliv místnosti.

Reálné ukázky her se zapnutým ray tracingem si můžete prohlédnout níže. V některých nechybí ani porovnání, jak konkrétní scéna vypadá s vypnutými efekty.

Ukázka ze hry Battlefield V

RTX - Metro Exodus

RTX - Atomic Heart

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám