Hlavní obsah

Lovit pokémony se do amerického parku vydalo 21 000 lidí

Novinky, lez

Na konci minulého týdne se v americkém Chicagu konal Pokémon Go Fest, tedy hromadný odchyt stejnojmenných japonských příšerek pomocí chytrých telefonů. Akce v jednom z tamních parků se nakonec účastnilo rekordních 21 000 lidí, informovali nyní pořadatelé.

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

 
Článek

Pokémon Go Fest se konal v Chicagu již loni. Vzhledem k tomu, že skončil naprostým fiaskem, neočekávala se letos velká účast. Opak se stal ale nakonec pravdou.

Lovit roztodivné japonské příšerky se nakonec vydalo již zmiňovaných 21 000 lidí. Nejde přitom pouze o obyvatele Chicaga, celá řada fanoušků přijela i z jiných koutů USA a další dokonce i ze zahraničí – především tedy z Asie.

Lov pokémonů v Chicagu

Pokémon Go Fest

Účast byla vysoká i přesto, že loňský ročník provázela řada problémů. Tvůrci jej vůbec organizačně nezvládli. Před vstupy na akci se tak tvořily několikakilometrové kolony, a navíc nápor takového množství lidí nezvládaly ani herní servery, kvůli čemuž nakonec nebylo možné pokémony vůbec lovit.

V letošním roce si však tvůrci ze společnosti Niantic dali záležet, a tak žádné podobné problémy účastníky akce netrápily.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na Pokémon Go Fest

Pokémoni baví lidi i po dvou letech

Vysoká účast je jen dalším důkazem toho, že titul Pokémon Go baví uživatele i po dvou letech od vydání. Podle dat analytické společnosti SuperData japonské příšerky loví v současnosti nejvíc uživatelů v celé historii hry.

Před rokem, kdy titul Pokémon Go slavil první narozeniny, se tvůrci pochlubili tím, že tento titul hraje aktivně 60 miliónů lidí. To jinými slovy znamená, že hru zapnou na svém chytrém telefonu nebo počítačovém tabletu alespoň jednou za měsíc. Zhruba pětina z nich přitom loví pokémony každý den.

Data společnosti SuperData však ukazují, že po dvou letech je počet aktivních hráčů dramaticky vyšší – v květnu jich bylo 147 miliónů. Mohla za to pochopitelně především vylepšení, která tvůrci do dva roky starého titulu přinesli.

Pokémon Go v terénu Video: Novinky

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

O hře Pokémon Go

Pokémon Go se těší tak nebývalé popularitě především proto, že hráči musí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy pak vyrazit na lov.

Samotný odchyt pak probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí.

Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Za vývojem titulu Pokémon Go stojí vývojářské studio Niantic, které získalo licenci od společnosti Nintendo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám