Hlavní obsah

Atmosféra starého Londýna a krvelační upíři. Hru Vampyr si koupilo půl miliónu lidí

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před měsícem šla do prodeje hra Vampyr, která sází kromě upírské tematiky také na velmi poutavou atmosféru starého Londýna. Jak se nyní ukázalo, spojení těchto dvou motivů bylo od tvůrců velmi dobrým tahem. Titul si totiž za uplynulé čtyři týdny koupilo již téměř půl miliónu lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Upoutávka na hru VampyrVideo: archív tvůrců

 
Článek

Prakticky ihned po vydání bylo jasné, že Vampyr bude hitem. Tento titul se totiž už po pouhém týdnu na pultech obchodů vyhoupl v Anglii na přední příčku nejprodávanějších krabicových her.

Porazil tehdy dokonce i tak zvučné hry, jako je fotbalový simulátor FIFA 18 či akční trhák God of War. [celá zpráva]

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Vampyr

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Vampyr

Prodání více než 450 000 kopií za první měsíc je tedy jednoznačným úspěchem, se kterým samotní tvůrci vlastně ani nepočítali. Prezident vydavatelské společnosti Focus Cédric Lagarrigue měl totiž ještě před vydáním hry daleko menší ambice.

„Pokud se nám podaří prodat dohromady milión kopií, bude to jednoznačný úspěch,“ nechal se slyšet krátce před vydáním hry. Nakonec se ale téměř půlky stanoveného milníku podařilo dosáhnout za pouhý měsíc.

Děj nové akční hry je zasazen do Velké Británie 20. století během epidemie smrtící španělské chřipky. Ulice Londýna jsou ochromeny nemocí, násilím a strachem. Ti, kteří jsou natolik bláhoví či zoufalí nebo mají takovou smůlu, že se ocitnou na ulici v tomto naprosto chaotickém a strašidelném městě, padnou za oběť těm nejnepolapitelnějším dravcům, kteří v Británii řádí: upírům.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Vampyr

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Vampyr

Prominentní doktor, který se nedávno proměnil v upíra, se snaží porozumět svému novému soužení. Jeho výprava plná intuice, objevů a úsilí se promění ve smrtící drama, když se bude snažit zastavit svou nezkrotnou žízeň, která ho neustále nutí ničit lidské životy. Zatímco se budete snažit uchovat si to, co zůstalo z vašeho lidství, vaše rozhodnutí budou mít vliv na osud vašeho hrdiny během pátrání po odpovědích v dusícím se mlhavém městě, které se snaží vypořádat se s dozvuky španělské chřipky.

Samotný příběh je utvářen podle morálních voleb hráče – nakolik dokáže být upír lidský, když se musí nakrmit? Jednotlivé volby ovlivní vývoj samotného příběhu a nevyhnutelně také životy těch, kteří v Londýně žijí. Budoucnost leží ve vašich rukách...

Vampyr je k dispozici na televizní konzoli PlayStation 4 a Xbox One za 1499 Kč. Zakoupit je možné také verzi pro PC, která vyjde na 1299 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám