Hlavní obsah

Nejvýkonnější konzole od Microsoftu má úspěšný start prodejů. Alespoň v Británii

Novinky, ort

Společnost Microsoft stále tají, jak se daří prodejům nové televizní konzole Xbox One X, která se pyšní titulem nejvýkonnější na světě. Podle informací prodejců nicméně více než dobře. Novinka od amerického softwarového gigantu dokonce válcuje v prodejích konkurenční PlayStation 4 Pro. Ten pro změnu představuje to nejvýkonnější z portfolia společnosti Sony.

BEZ KOMENTÁŘE: Xbox One XVideo: archív výrobce

 
Článek

Globální čísla prodejů porovnávající obě dvě konzole prozatím nejsou k dispozici. Server Games Industry tedy zveřejnil alespoň statistiky pojednávající o situaci ve Velké Británii. A ty jsou více než výmluvné.

Za první týden od startu prodejů si totiž v tomto státě koupilo Xbox One X více než 80 000 lidí. Když šel loni před Vánocemi do prodeje PlayStation 4 Pro, za stejné období měla společnost Sony na kontě pouze 50 000 prodaných konzolí.

Zájem o novinku ze stáje Microsoftu je tedy téměř dvakrát vyšší než v případě loňského uvedení nejvýkonnější konzole od japonské konkurence. A není se čemu divit, přednosti novinky jsou totiž nepopiratelné.

Xbox je výkonnější, ale také dražší

Xbox One X je aktuálně nejvýkonnější herní konzole na světě. Srdcem tohoto herního stroje je osmijádrový čip od AMD, který udává pracovní tempo při frekvenci 2,3 GHz. Grafické jádro tvoří 40 speciálně upravených výpočetních jednotek taktovaných na 1172 MHz.

Foto: archív výrobce

Xbox One X

Dohromady by tak konzole, která byla původně známá pod kódovým označením Scorpio, měla nabídnout výkon šest teraflopů, což je ze současné generace konzolí nejvyšší hodnota. Díky tomu bude stačit na plnohodnotné hraní ve 4K rozlišení, jednotlivé tituly tak nabídnou více detailů a jemnější obraz.

Citelně vyšší dávku výkonu nabízí ve srovnání s předchůdcem také PlayStation 4 Pro. Nabízí výkon 4,2 TFLOPS, a to především díky procesoru AMD Jaguar i přepracované grafice AMD Radeon. Tato konzole je primárně stavěna na hraní ve Full HD, i když některé hry běží také ve standardu 4K. V tomto rozlišení je možné také sledovat s pomocí konzole například filmy a další videa.

Díky tomu, že je PlayStation 4 Pro v prodeji delší dobu, je jeho cenovka nicméně výrazně atraktivnější. Přístroj se podle Zboží.cz nabízí za necelých 9000 Kč. Za Xbox One X případní zájemci zaplatí 12 900 Kč.

BEZ KOMENTÁŘE: PlayStation 4 ProVideo: archív výrobce

Reklama

Výběr článků

Načítám