Hlavní obsah

Zájem o Nintendo Switch neutichá. Prodeje se šplhají do miliónů

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože je Nintendo Switch na pultech obchodů již od letošního března, poptávka po této televizní konzoli stále neutichá. Dokládají to údaje o prodejnosti z USA, kde počet hráčů, kteří si přístroj pořídili, přesáhl hranici dvou miliónů. Upozornil na to server Game Informer.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Aktuálně je tak switch jednou z nejúspěšnějších televizních konzolí v celé historii Nintenda. A to nejen v USA, ale v celosvětovém měřítku. To koneckonců japonský herní gigant potvrdil již v červenci. Tehdy se totiž zástupci podniku pochlubili, že přístroj si v celosvětovém měřítku koupilo již více než 4,7 miliónu lidí.

Od té doby pochopitelně prodeje vzrostly nejen v USA, ale také v celosvětovém měřítku – minimálně o několik stovek tisíc kusů. Celkové prodeje však Nintendo aktuálně neprozradilo.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Foto: archív výrobce

Nintendo vyzrálo na vadné herní ovladače u konzole Switch

Switch se dá do češtiny přeložit jako přepínač. Toto slovo pravděpodobně nejlépe vystihuje to, co novinka skutečně umí.

V první řadě je totiž switch plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty stačí jen jedno.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název Joy-Con. Hráč může mít ovladač Joy-Con v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Jednotlivých titulů pro switch bohužel není tolik jako v případě konkurenčních televizních konzolí. Nabídka her se nicméně neustále rozrůstá.

Ceny konzole Nintendo Switch podle Zboží.cz startují na 8589 Kč, někteří obchodníci si nicméně totožný přístroj cení i na více než deset tisíc korun. Jde přitom o stále stejný model, který má zcela totožnou hardwarovou výbavu i dodávané příslušenství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám