Hlavní obsah

Herní maratón se změnil v tragédii. Muž nepřežil

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počítačové hry slouží velmi často k odreagování, zároveň se z nich však v posledních letech stává bez nadsázky sport na profesionální úrovni. A při něm může jít klidně i o život, jak ukazuje aktuální případ ze Spojených států. Tam při herním maratónu zemřel jeden zkušený hráč Brian Vigneault, upozornila na to v pátek agentura AP.

Foto: archív tvůrců

Herní nadšenec Brian Vigneault zemřel při hraní titulu World of Tanks.

Článek

Hned na úvod se sluší zdůraznit, že Vigneault nebyl žádný amatér. Pětatřicetiletý nadšenec se věnoval hraní několik dlouhých let, přičemž svůj um pravidelně ukazoval ostatním uživatelům na herní službě Twitch.

Herní nadšenec Brian Vigneault

Hraním her si vydělal muž nemálo peněz, z nich velkou část věnoval na charitu. Díky příspěvkům od fanoušků jeho pořadu poslal na dobročinné účely za posledních pět let bezmála 11 tisíc dolarů, tedy v přepočtu více než 280 tisíc korun.

Na charitu chtěl poslat i veškerý výtěžek, který by získal z 24hodinového herního maratónu. Ten zahájil před týdnem, ale jeho konce se již nedočká. Po 22 hodinách hraní titulu World of Tanks (Svět tanků) fanouškům sdělil, že si musí dát krátkou pauzu – šel si zakouřit.

Vysílání neustále běželo

Před obrazovku však už znovu neusedl, neboť zemřel. V tu chvíli vysílání neustále běželo. Přestože se mu snažili jeho fanoušci přivolat pomoc, protože se jim zdála prodleva příliš dlouhá, zachránit jeho život se už nepodařilo.

Celým případem se již zabývá i tamní policie, která však již vyloučila jakékoliv cizí zavinění. Co bylo přesnou příčinnou smrti, zatím není jasné, s největší pravděpodobností však šlo o vyčerpání organismu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám