Hlavní obsah

Sony pracuje na deseti hrách pro chytré telefony

Japonský elektronický a zábavní gigant Sony v příštím finančním roce začínajícím v dubnu uvede na trh až šest her pro chytré telefony. Celkem podnik prý pracuje na deseti hrách pro chytré telefony. Doufá, že se jí podaří napodobit úspěch hry Pokémon Go konkurenta Nintendo, píše agentura Reuters.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Firma Sony, která vyrábí populární herní konzole PlayStation, ohlásila rozhodnutí vyvíjet hry pro smartphony letos v březnu. Hry by se měly nejprve objevit v Japonsku a později v dalších asijských zemích. Časem by se mohly rozšířit i na jiné trhy.

Společnost v březnu uvedla, že se za účelem vývoje a distribuce her pro chytré telefony rozhodla vytvořit divizi s názvem ForwardWorks. Ta podle firmy využije zkušenosti získané díky konzolím PlayStation i postavy z her pro tyto konzole.

Asijští spotřebitelé dávají čím dál více přednost vyplňování volných chvilek hraním na chytrých telefonech, které mohou nosit v kapse, před trávením delšího času s herními konzolemi připojenými k televizním obrazovkám. Platí to zejména v Japonsku, kde mnoho lidí cestuje hromadnými dopravními prostředky, ve kterých lze chytré telefony ke hraní využít.

Vstupenka do světa rozšířené reality

Pokémon Go se těší tak nebývalé popularitě především proto, že hráči musí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy pak vyrazit na lov.

Pokémon Go v terénu Video: Novinky

Samotný odchyt pak probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí. Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Za vývojem titulu Pokémon Go stojí vývojářské studio Niantic, které získalo licenci od společnosti Nintendo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám