Hlavní obsah

Kontroverzní hra o rakovině dítěte míří na iPhony a iPady

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkraje letošního roku byla vydána jedna z nejkontroverznějších počítačových her posledních let. Titul That Dragon, Cancer (Ten drak, rakovina) pojednává o smrti malého Joela, který podlehl rakovině. Každý si ve hře může vyzkoušet, jak silný člověk musí být, když se takto zákeřná nemoc dotkne těch nejbližších. Nově je hra k dispozici i pro platformu iOS, tedy pro počítačové tablety iPad a chytré telefony iPhone.

Upoutávka na hru That Dragon, CancerVideo: Numinous Games

 
Článek

Už krátce po premiéře bylo jasné, že nová hra bude naprostý unikát. Přestože má celé dílo na dnešní dobu možná až primitivní grafiku, silný námět prakticky všechny jeho nešvary přebíjí. Joel se s rakovinou léčil od roku 2011, tehdy mu byly čtyři roky. Po letech ale nakonec svůj boj se zákeřnou nemocí prohrál.

Titul That Dragon, Cancer má být památkou na zesnulého syna, kterou vytvořil přímo jeho otec – Ryan Green. Ten se snažil o to, aby dílo bylo co nejvíce autentické. Zvukový doprovod tak například obsahuje nářky i některé hlášky ve hře skutečně namluvil malý Joel. Otec totiž vše nahrával například i ve chvíli, kdy spolu byli v nemocnici na jednotce intenzivní péče.

Foto: thatdragoncancer.com

Ukázka ze hry That Dragon, Cancer

Nápad začít pracovat na hře přišel pouhý rok poté, co lékaři zákeřnou nemoc diagnostikovali. „Je to videohra, která se skládá z bolesti a naděje. Je to příběh mého syna, který vytvářím den po dni,“ uvedl Green.

Děj titulu That Dragon, Cancer se odehrává na jednotce intenzivní péče. Hlavní postavou je samotný Green, jehož hlavním úkolem je být v nemocnici oporou pro svého syna.

Foto: thatdragoncancer.com

Ukázka ze hry That Dragon, Cancer

Podle Greena je pro děti daleko těžší bojovat se zákeřnou nemocí než pro dospělé. Musí se totiž vyrovnat se sterilním klinickým prostředím, které je od jejich dětského světa na míle vzdálené. I toto by si lidé díky hře měli uvědomit.

Hra That Dragon, Cancer byla doposud k dispozici výhradně pro počítače s Windows, Mac a televizní konzoli Ouya.

Od minulého týdne ji je možné stahovat i pro platformu iOS. Tvůrce si ji cení na necelých pět dolarů, tedy v přepočtu 120 Kč.

Foto: thatdragoncancer.com

Ukázka ze hry That Dragon, Cancer

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám