Hlavní obsah

Fanoušci hry Destiny se mohou radovat. Datadisk Rise of Iron přináší hromadu novinek

Novinky, David Ryneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V herním světě čas ubíhá nekompromisní rychlostí. Těžko tomu věřit, že už to jsou dva roky, co vyšla on-line akce Destiny. V době vydání sice měla své mouchy, ale hratelnost samotná byla natolik zábavná, že si vybudovala obří komunitu příznivců. Nyní vychází další rozšíření - Rise of Iron a Destiny tak obsahem konečně začíná přetékat.

Upoutávka na hru Destiny: Rise of IronVideo: Bungie

 
Článek

Už minulý rok napravil datadisk Taken King většinu chyb, které Destiny mělo. Teď je na čase, aby se Strážci spojili s Lordem Saladinem a vyhubili nanotechnologii zvanou SIVA, která se rozšířila po Zemi.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Destiny: Rise of Iron

Rise of Iron tak přidává hráčům do vínku novou výbavu, vyšší úroveň, raid, rozšířenou oblast na Zemi a příběh, který odkrývá Zlaté Období. V něm Zemi nechránili Strážci, ale právě Lordi, jako je Saladin. Co u kampaně zamrzí, je její délka. Hráč jí projde za necelé tři hodiny, a i když se nový obsah rozprostře až po jejím dohrání, tak bych si přál, aby byla delší.

Průchod kampaní je totiž plynulý, zábavný a hlavně celistvý. Není tak roztříštěný, jako tomu bylo při vydání, před dvěma lety. Hořkou pachuť však ihned zažene nová lokace na Zemi, kde hráč opět plní tzv. patrol mise, či obdoba lokace Court of Oryx z Taken King s názvem Archon's Forge.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Destiny: Rise of Iron

Na tomto místě čelí hráči opět vlnám nepřátel a zároveň se jedná o jeden z lepších způsobů, jak rychle získat lepší výbavu. Hráči musí aktivovat speciální předmět, který tyto souboje spustí, a podle těchto předmětů také určují obtížnost události.

Dalším přídavkem je nová Strike mise pro trojici hráčů a dva staré Striky byly upraveny pro novou vyšší úroveň. Nesmí chybět ani nový obsah pro hráče kompetitivního hraní. Ti získávají tři nové mapy a nový on-line režim - Supremacy. V něm musí hráči potvrdit zabití svého nepřítele sebráním předmětu, který z protivníka po úmrtí vypadne.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Destiny: Rise of Iron

Technické zpracování se nikterak od posledně nezměnilo. Kde však rozšíření zabodovalo, tak se jedná opět o hudební doprovod. Ten je znovu pořádně epický a během akčních pasáží správně graduje.

Pro hráče Destiny je tak Rise of Iron skvělým rozšířením. Příběhová kampaň je sice kratší, ale hromada nových aktivit v čele s novým raidem dávají hráčům pořádnou porci zábavy. Pokud je Rise of Iron posledním velkým rozšířením před vydáním plnohodnotného druhého dílu, tak rozhodně Destiny ostudu nedělá.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Destiny: Rise of Iron

Destiny: Rise of Iron vyšlo pro herní konzole Xbox One a PlayStation 4.

HODNOCENÍ: 8/10

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám