Hlavní obsah

E3 2016: Návrat série Quake, nové Dishonored a resuscitovaný Prey

Novinky, David Ryneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší herní veletrh E3 startuje v americkém Los Angeles oficiálně až v úterý, první novinky nicméně byly odhaleny na tiskových konferencích už s předstihem. Jako jeden z prvních odhalil hry pro nadcházející sezónu vydavatelský dům Bethesda. Ten oznámil návrat legendárního Quaka, zároveň oživil i problémový projekt Prey.

Upoutávka na hru Dishonored 2Video: Arkane Studios

 
Článek

První velkou hrou nemohlo být nic jiného než návrat legendární značky Quake. Ten má tentokrát podtitul Champions a na ukázku přímo ze hry si budou muset hráči ještě počkat, stejně jako na další podrobnosti o hře. Jedno je jisté. Quake se vrací,  vyjde ve verzi pro osobní počítače a za jeho vývojem stojí opět id Software.

Upoutávka na hru Quake Champions Video: id Software

Dalším překvapením bylo oživení zrušeného pokračování Prey, jehož vývoj byl více než problémový. Nový Prey prošel obří změnou a od videa, které mohli hráči vidět v roce 2011, se diametrálně liší. Vývojáři zahodili cyberpunkový kabát a podle prvních informací to vypadá, že nový Prey bude spíše záležitostí o přežívání v nepřátelském prostředí vesmírné stanice.

Upoutávka na hru Prey Video: Arkane Studios

Zárukou kvality by měl být Chris Avellone, který stojí za takovými projekty, jako je druhý Fallout, Planescape: Torment, připravované Pillars of Eternity či Torment: Tides of Numenera. Nový Prey vyjde během příštího roku pro osobní počítače a herní konzole Xbox One a PlayStation 4.

Co rozhodně nemohlo na konferenci chybět, je však druhý díl skvělého Dishonoredu. Nyní však hráči mohli vidět ukázku přímo ze hry. Ta ukázala jak věrnost prvnímu dílu, tak i hromadu novinek, včetně obou protagonistů, za které bude možné hrát. Druhý díl Dishonored vyjde 11. listopadu, a to jak pro osobní počítače, tak samozřejmě i  konzole Xbox One a PlayStation 4.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Dishonored 2

Dále se konference nesla v duchu nového obsahu pro nedávno vydaného Dooma. Na řadu přišlo také oznámení upravené verze populárního Skyrimu ze série The Elder Scrolls, který vyjde v upravené verzi pro nové konzole. Ti pozornější si nemohli nevšimnout lákání na nový díl Wolfensteina, který se vtipně objevil v příkazovém řádku s podtitulem New Colossus.

Foto: archív tvůrců

Potvrzení nového Wolfensteina s podtitulem New Colossus

Reklama

Výběr článků

Načítám