Hlavní obsah

Herní konzoli od Sony si koupilo 40 miliónů lidí. Na předchůdce to ale nestačí

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televizní konzole PlayStation 4 od společnosti Sony, pokořila další milník. Zástupci tohoto japonského elektronického gigantu se pochlubili, že si čtvrtou generaci zmiňovaného herního systému koupilo už přes 40 miliónů lidí. Na předchůdce to nicméně zatím stále nestačí.

Foto: archív výrobce

PlayStation 4

Článek

Pomyslná hranice čtyř desítek miliónů byla pokořena na konci minulého týdne. Připomeňme, že PlayStation 4 je v prodeji už od roku 2013.

Předchůdce s pořadovým číslem tři si však koupilo dvakrát více lidí. Je to dané především tím, že se PlayStation 3 stále ještě prodává, na pultech obchodů se tak pyšní již osm let.

Přestože prodeje čtyřky jsou tedy zatím výrazně nižší, analytici podle serveru Engadget odhadují, že ještě výrazně porostou. Čtyřka by se tak mohla stát vůbec nejprodávanějším herním systémem na světě.

Cesta na vrchol ale rozhodně nebude jednoduchá. Toto prvenství totiž zatím patří PlayStationu 2, kterého se po celém světě prodalo více než 155 miliónů kusů, připomněl portál IGN.

PlayStation 4 zlevní

Prodeje PlayStationu 4 by měly dramaticky růst především díky tomu, že v nadcházejících měsících patrně výrazně zlevní. Zástupci společnosti Sony totiž podle neoficiálních informací chystají příchod nového nástupce.

Podle serveru Kotaku by se novinka měla jmenovat PlayStation 4.5. Některé zahraniční zdroje ji ale označují také jako PlayStation 4 Neo či PS4K. Písmenka PS mají být zkratkou slova PlayStation, označení 4K pak představuje hlavní vylepšení novinky.

Konzole by totiž měla dostat do vínku extrémně jemné zobrazení (4K), které bude čtyřikrát větší než aktuálně nabízený standard Full HD. Lze očekávat, že kvůli jemnému rozlišení citelně naroste také výkon televizní konzole.

Nový PlayStation by měl být vybaven osmijádrovým procesorem taktovaným na 1,8 GHz a 8 GB operační paměti, která bude pracovat na vyšší frekvenci než u stávajícího modelu. Hlavním vylepšením má být však použitá grafika. Údajně půjde o nové jádro AMD Polaris 10, o kterém Novinky informovaly již dříve. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám