Hlavní obsah

Nový Xbox se ukáže patrně už příští měsíc

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft zatím oficiálně nepotvrdila, že se chystá uvést na pulty nový Xbox. Podle serveru BGR by se však fanoušci televizní konzole od amerického softwarového gigantu měli dočkat už příští měsíc.

Foto: E3

Nový Xbox by se měl ukázat na herním veletrhu E3. (Ilustrační foto)

Článek

Nový Xbox by měl být jedním z hlavních lákadel letošní herní konference E3. Ta se bude konat již tradičně v červnu v americkém Los Angeles, konkrétně od úterý 14. do čtvrtka 16. června. Kromě nové televizní konzole by měl Microsoft ukázat také celou plejádu nových her. Herní fanoušci se tak parně mají opravdu na co těšit.

Původně to přitom podle vyjádření viceprezidenta herní divize amerického softwarového gigantu Phila Spencera vypadalo, že se žádný nový Xbox nechystá. [celá zpráva]

Foto: Microsoft

Xbox One s novým Kinectem

Krátce poté však server The Verge upozornil, že Microsoft již nějakou dobu testuje hned několik různých prototypů. Každý z nich je prý jiný, a to důležité – jeden je pouze vylepšenou verzí Xboxu One. Nese tedy stejný název, avšak má výkonnější hardware.

Že se skutečně něco chystá, naznačuje i oznámení amerického softwarového gigantu o ukončení výroby staršího Xboxu 360. Pro něj logicky nebude po příchodu novější verze na pultech obchodů místo. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Xbox 360

Vytvoření herního ekosystému

Zástupci Microsoftu se již dříve nechali slyšet, že se zaměří na vytvoření společného ekosystému mezi televizními konzolemi a klasickými počítači, které budou pracovat pod operačním systémem Windows 10.

Pokud se tyto spekulace potvrdí, uživatelé by si už nemuseli vybírat mezi hraním na počítači nebo konzoli, nové tituly by fungovaly na obou zmiňovaných platformách. Tím by americký softwarový gigant získal velkou konkurenční výhodu nad zbylými dvěma konkurenty.

Zda se zmiňovaný herní hybrid skutečně objeví už v červnu na veletrhu E3, zatím není jasné. Stejně tak totiž může americký softwarový gigant ukázat úplně jen vylepšenou verzi stávající televizní konzole.

Microsoft není jediným výrobcem, který chystá další generaci svého herního systému. Novou televizní konzoli totiž chystá také Sony a Nintendo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám