Hlavní obsah

Nový Xbox v nedohlednu, Microsoft vylepšenou verzi nechystá

Novinky, chm

Na pultech obchodů by se měly v letošním roce objevit hned dvě nové televizní konzole, jednu ukáže Nintendo, druhou údajně Sony. Logicky se tak nabízí otázka, jak na to zareaguje konkurenční Microsoft. Právě tato společnost totiž uzavírá trojlístek největších gigantů herního světa.

Foto: Microsoft

Aktuálně nabízená verze televizní konzole Xbox One

Článek

Fanoušci čekající vylepšenou verzi Xboxu, však budou patrně zklamáni. Viceprezident herní divize Microsoftu Phil Spencer se totiž podle serveru Extreme Tech nechal slyšet, že nic podobného nechystají.

Podle něj totiž nedává žádný smysl „dělat práci napůl“. „Pokud chci vývoj tlačit dopředu, musím dělat velké kroky… Nechápu motivaci ostatních týmů, proč chtějí dělat jen poloviční kroky. Když budeme chtít přinést nový produkt, musí to být podstatná změna,“ prohlásil Spencer.

PlayStation 4.5 by měl přijít před Vánocemi

Narážel přitom na spekulace o příchodu PlayStationu 4.5, který nemá být plnohodnotným novým modelem. Má jít pouze vylepšení současné čtvrté generace, která se již prodává několik let.

Zástupci společnosti Sony sice oficiálně příchod novinky nepotvrdili, PlayStation 4.5 by nicméně podle serveru Kotaku měl přijít ještě před koncem roku. Lákat bude na vyšší výkon a podporu pro standard 4K. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Viceprezident herní divize Microsoftu Phil Spencer

Vše nasvědčuje tedy tomu, že v letošním roce se fanoušci nové či vylepšené verze televizní konzole Xbox One nedočkají. Microsoft se patrně zaměří místo toho na vytvoření společného ekosystému mezi televizními konzolemi a klasickými počítači, které budou pracovat pod operačním systémem Windows 10.

Pokud se tyto spekulace potvrdí, uživatelé by si už nemuseli vybírat mezi hraním na počítači nebo konzoli, nové tituly by fungovaly na obou zmiňovaných platformách. Tím by americký softwarový gigant získal velkou konkurenční výhodu nad zbylými dvěma konkurenty.

Kdy by se ale případný hybrid mezi počítačem a televizní konzolí mohl objevit na pultech obchodů, zatím není známo.

Nintendo NX se ukáže také letos

Kromě chystaného PlayStationu 4.5 bychom se letos nicméně měli dočkat minimálně ještě jedné nové konzole. Na novém modelu totiž pracují také páni inženýři v Nintendu. Ten by se měl objevit na pultech obchodů ještě před Vánocemi, podobně jako konkurence od společnosti Sony.

O chystané televizní konzoli od společnosti Nintendo se toho však zatím příliš moc neví. Zástupci tohoto japonského herního gigantu se pouze nechali již dříve slyšet, že novinka ponese pracovní název NX. Žádné konkrétní hardwarové parametry novinky však zatím oznámeny nebyly. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám