Hlavní obsah

Sony pracuje na novém PlayStationu, dostane 4K rozlišení a vyšší výkon

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě zkraje roku to vypadalo, že se letos fanoušci televizních konzolí žádné zajímavé novinky nedočkají. Nakonec bude ale patrně všechno jinak. Podle zdrojů serveru Kotaku totiž společnost Sony pracuje na novém PlayStationu, mělo by jít o přímého nástupce aktuálně nabízeného modelu s pořadovým číslem čtyři.

Foto: archív výrobce

Aktuálně nabízená televizní konzole PlayStation 4

Článek

Novinka by se podle serveru Kotaku měla jmenovat PlayStation 4.5. Zda jde o finální název, nebo o pracovní kódové označení, zatím není jasné. Některé zahraniční zdroje totiž o chystaném zařízení mluví jako o PS4K.

Písmenka PS mají být zkratkou slova PlayStation, označení 4K pak představuje hlavní vylepšení novinky. Konzole by totiž měla dostat do vínku extrémně jemné zobrazení, které bude zhruba čtyřikrát větší než aktuálně nabízený standard Full HD.

BEZ KOMENTÁŘE: Virtuální headset PlayStation VRVideo: archív výrobce

Lze očekávat, že kvůli jemnému rozlišení citelně naroste také výkon televizní konzole. Ten bude využit nejen pro standard 4K, ale také pro virtuální realitu. Připomeňme, že Sony se chystá začít letos prodávat nový headset PlayStation VR. [celá zpráva]

Zástupci společnosti Sony zatím informace o PlayStationu 4.5 nepotvrdili. Bližší informace o chystané televizní konzoli bychom se měli každopádně dočkat ještě v průběhu několika následujících měsíců, protože premiéru by si měla odbýt ještě letos.

Novou konzoli chystá i Nintendo

Na nové konzoli pracuje také společnost Nintendo. Zástupci tohoto japonského výrobce herních systémů a videoher to potvrdili už v polovině loňského roku. [celá zpráva]

Novinka by měla nést pracovní název NX. Žádné konkrétní hardwarové parametry však zatím oznámeny nebyly, všechny informace jsou zatím drženy pečlivě pod pokličkou. Na pultech obchodů by se nicméně novinka od společnosti Nintendo měla objevit v průběhu letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám