Hlavní obsah

The Crew: Wild Run nabízí obří svět a napravuje staré chyby

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

The Crew se minulý rok stalo další vlaštovkou do světa závodních her s obrovským, otevřeným světem. Bohužel vydání bylo zastíněno jinými tituly a také problémy s on-line složkou, které jsou však již vyřešeny. Nyní vychází přídavek Wild Run, který přidává hromadu obsahu a vylepšuje ten původní.

Upoutávka na hru The Crew: Wild RunVideo: Ubisoft

 
Článek

The Crew je závodní hra, která se odehrává v otevřeném světě, stejně jako například Forza Horizon. Hráč má tak možnost projet napříč celou Severní Amerikou, i když notně zmenšenou. Rozhodně je celá mapa ale velice impozantní. Projet jí od jednoho konce na druhý zabere zhruba hodinu a prostředí je natolik pestré, že se hráči neokouká.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry The Crew: Wild Run

A nebyl by to správně udělaný otevřený svět, kdyby nenabízel pořádnou dávku herních aktivit. Hra nabízí klasické závodění, honičky s policií, objevování známých míst po Americe, hledání unikátních součástek, různé výzvy v překročení rychlosti na nějakém úseku či překonání obrovského skoku. Věcí, které lze v The Crew dělat je hromada a rozšíření Wild Run další přidává.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry The Crew: Wild Run

Tím hlavním je vozový park, který je sice stále trochu chudý, ale hráči mají nyní možnost nasednout na motorky či brázdit silnice a okolí v masivních monster trucích. Vývojáři také přidali nová driftující vozidla na pořádné smyky a také tzv. dragstery. Ty přijdou vhod v závodech pro ně určených, které se odehrávají pouze na rovince. Hráč musí ve správnou chvíli vystartovat a správně dávkovat zrychlení pomocí nitra, aby dorazil do cíle první.

Jízdní model je zábavný a nijak náročný. Díky obsáhlým možnostem tuningu si navíc lze ovládání vozidla překvapivě dobře přizpůsobit. Ten je zde velice zdařile provedený a hráč si může udělat svůj, který je k nepoznání od jeho původní podoby.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry The Crew: Wild Run

Co přídavek nově přináší, je také tzv. Summit. Turnaj, který se odehrává jednou měsíčně a nabízí hráčům hromadu nových aktivit. Některé mohou plnit samostatně, ale v jiných naopak soupeří proti ostatním závodníkům. Zde lze získat hromadu zkušeností, lepší součástky do vozidla apod.

Opomenout nesmíme ani velké zaměření na on-line hraní. Hra k tomu přímo vybízí, a jak název napovídá (Crew – banda, pozn. redaktora), tak je zde možnost udělat si vlastní bandu hráčů a plnit veškeré herní aktivity společně.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry The Crew: Wild Run

Kde však titul doopravdy pokulhává, tak to je opět snaha vývojářů zasadit nějaký příběh do závodní hry. Vývojáři tak použili otřepané téma, kdy hlavní hráč se rozhodne spolupracovat s FBI, aby nalezl vraha svého bratra, který se samozřejmě musí nacházet mezi závodníky.

Co se doopravdy hodně změnilo, tak grafické zpracování titulu. Vývojáři vylepšili model nasvícení, odlesky na kapotách aut a také utlumili barevný filtr, který byl na původní verzi aplikovaný. Celkově to posunulo titul mnohem dál a od původní verze je rozdíl patrný. Pro hráče, kteří nevlastní Wild Run, máme skvělou zprávu. Toto vylepšení dostanou i majitelé původní verze skrze patch, který se stáhne automaticky, před spuštěním hry.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry The Crew: Wild Run

The Crew: Wild Run vyšlo pro osobní počítače a herní konzole Xbox One a PlayStation 4. Hráči, kteří si pořídili původní The Crew bez Season Passu, si tak Wild Run musí dodatečně pořídit, ale nově příchozím stačí koupě nové Wild Run edice, která obsahuje jak původní titul, tak i toto rozšíření.

HODNOCENÍ: 7/10

TIP PRO VÁS

Foto: www.hry.cz

Nové Hry.cz

Hry pro klasické počítače, pro konzole i pro mobilní zařízení. Zkuste nové Hry.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám