Hlavní obsah

Nové Need for Speed měly přinést sérii zašlý lesk, ale zůstaly na půli cesty

Novinky, ryn

Od skvělých Need for Speed: Rivals uběhly už zhruba dva roky a série se nyní vrací s novým dílem. Tentokrát bez žádného podtitulu a její úkol je jediný. Vrátit tuto závodní sérii zpět na výsluní. Povedlo se to vývojářům z Ghost Games?

Upoutávka na hru Need for SpeedVideo: Ghost Games

 
Článek

Co čert nechtěl, tak tato závodní série se opět snaží o příběh. Ten je nyní vyprávěn pomocí hraných filmečků s reálnými postavami a odehrává se ve smyšleném městě Ventura Bay. Každý závodní styl je zde zastoupen jednou postavou či skupinou, která tento styl reprezentuje i ve skutečnosti, což rozhodně potěší fanoušky pouličních závodů.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Need for Speed

Bohužel příběh je zde neskutečně otravný a místy připomíná simulátor pěstičkování, protože se příběhové filmečky odehrávají z pohledu hráče. Na scénu tak přichází gangsterská gestikulace a neuvěřitelně slabé výkony herců.

Smykové nadšence potěší slavný Ken Block, milovníky vozů Porsche naopak vousatý Magnus Walker, slavný tuner Nakai-san, pirát silnic Morohoši-san, nebo skupinka Risky Devils se zaměřením na pořádné drifty. Pro tyto osobnosti tak hráč dělá sérii závodů a tím získává reputaci. Není však problém v jednom závodu získat reputaci u více osobností. Stačí pořádně smykovat, uhánět před policií a překonávat rychlostní rekordy na vybraných úsecích.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Need for Speed

Mimo tyto druhy závodů pro místní celebrity, obsahuje nový díl Need for Speed opět neustálé připojení k internetu. Vývojáři to opět ospravedlňují tím, aby nabídli hráčům mnohem více obsahu. Není tak žádný problém potkat živého hráče přímo v ulicích Ventura Bay a dát si s ním závod. Případně lze také ho přizvat do party a plnit jednotlivé závody společně.

Co však nejvíce hne žlučí, je neustále vibrující virtuální telefon. Na něj mu totiž neustále volají postavy z příběhu. V lepším případě mluví o dalším závodě, v tom horším řeší naprosto tragické situace v příběhu a chtějí u toho znít dostatečně „cool“.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Need for Speed

Jízdní model, jak by se od série dalo čekat, je těžce zjednodušený a arkádový. Závodí se tedy lehce a po hráči nejsou vyžadovány obří zkušenosti z jiných závodních her. Díky možnosti upravit si jízdní vlastnosti vozidla si lze styl jízdy příjemně přizpůsobit.

Pokud se hráči zdá, že auto moc klouže, či naopak je přilepené na vozovce, tak v tuningu si lze toto všechno upravit. Samotný tuning zde hraje hlavní roli. Fanoušci si dlouho přáli, aby se série opět vrátila do dob skvělých Undergroundů, a vývojáři tato přání částečně vyslyšeli. Vozidla si tak lze nyní upravit k obrazu svému. Od elektronů, křídel, barev a laků až po samolepky.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Need for Speed

Soundtrack a technické zpracování nedělají hře ostudu. Odrazy světel v kalužích, působivá hra světel a stínů a vydařené efekty částic. Za to vše může Frostbite Engine, který se stará také o jednu z nejhezčích her roku –Star Wars: Battlefront. Zde ale bohužel vývojáři nevyužili jeho plný potenciál. Nějakou rozšířenější destrukci však nečekejte. Tohoto se série bohužel drží zuby nehty a tak si musíme vystačit pouze s nějakým zátarasem či cedulí.

Otravný telefon, někdy až vyloženě hloupé příběhové sekvence, haprující umělá inteligence a prázdné město jsou ty věci, které sráží jinak celkem zábavné arkádové závodění na kolena. Návrat tuningu se však vydařil skvěle a upravovat si zde své vozidlo jednoduše baví.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Need for Speed

Need for Speed vyšlo pro herní konzole Xbox One a PlayStation 4. Verze pro osobní počítače vyjde příští rok v období jara.

HODNOCENÍ: 6/10

TIP PRO VÁS

Foto: www.hry.cz

Nové Hry.cz

Hry pro klasické počítače, pro konzole i pro mobilní zařízení. Zkuste nové Hry.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám