Hlavní obsah

Do mrakodrapu narazí letadlo a co dál? Hra provede odvážlivce 11. zářím

Novinky, ort

Virtuální realita se těší v poslední době stále větší popularitě především mezi hráči, které dokáže daleko lépe vtáhnout do děje titulu. Toho se nyní snaží využít parta francouzských vývojářů, kteří připravili hru o teroristickém útoku z 11. září.

Vznikla hra pro virtuální realitu, kde prožijete 11. září uvnitř WTC

 
Článek

Hráči tak mají šanci na vlastní kůži prožít, co se stane ve chvíli, kdy do mrakodrapu narazí obrovské letadlo. Titul dostal výstižný název [08:46], to je totiž čas, kdy se Světové obchodní centrum v New Yorku stalo terčem teroristického útoku.

Hráč se převtělí do jednoho ze zaměstnanců. Jak je vidět na ukázkovém videu výše, na pracovišti se hlavní hrdina potká se svými kolegy, kteří rozhodně nebudou skrývat své emoce… Samotní tvůrci titulu upozorňují, že je velice reálný a neměli by jej hrát mladiství.

Titul [08:46] je nabízen exkluzivně pro virtuální headset Oculus Rift. I proto můžete vidět na ukázkovém videu obraz dvakrát, protože helma promítá pro každé oko vlastní obraz, a tak vzniká dojem virtuální reality.

Hru je možné stahovat ze stránek tvůrců zadarmo.

Hráče pohltí virtuální a rozšířená realita

Se speciálními helmami a brýlemi, které lépe hráče přenesou do děje jejich oblíbených titulů, se totiž příští rok roztrhne pytel. Řada z nich bude k vidění už v lednu na největším světovém veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky International Consumer Electronics Show (CES).

BEZ KOMENTÁŘE: Headset pro rozšířenou realitu Microsoft HoloLens v akciVideo: Microsoft

Podle výzkumu společnosti Consumer Electronics Association (CEA), která veletrh CES pořádá, zažijí v příštím roce tyto headsety doslova boom. Jejich prodeje vzrostou proti letošku o 500 procent na 1,2 miliónu prodaných kusů.

„Vývoj v oblasti virtuální a rozšířené reality hodně pokročil. Díky němu dokážeme zprostředkovat 360stupňový herní zážitek, poznávat neznámé oblasti, bojovat s fobiemi, lépe vzdělávat zdravotnický personál, organizovat virtuální schůzky a mnohem víc,” komentovala Karen Chupková, senior viceprezidentka pro byznys strategie CEA a CES.

Teroristické útoky z 11. září

Útoky čtyřmi unesenými letadly na New York a Washington, které zosnovala a podnikla 11. září 2001 teroristická síť al-Káida, byly největším a nejspektakulárnějším teroristickým činem v historii.

Zasažena a zničena byla dominanta Manhattanu, dvě věže Světového obchodního centra (WTC), a poškozena byla i budova Pentagonu.

Útoky, při nichž bylo teprve podruhé v historii napadeno území USA, si vyžádaly 2993 obětí a zcela změnily politickou situaci ve světě. V odvetě USA zaútočily na Afghánistán a zahájily válku proti terorismu.

Více o útoku z 11. září 2001 čtěte zde.

Příjmy v této oblasti trhu se v roce 2015 odhadují na 540 miliónů dolarů, tedy více než 13 miliard korun. To představuje nárůst o 440 procent ve srovnání s letoškem. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám