Hlavní obsah

Tvůrcům hry Angry Birds se nedaří, záchranou má být filmové plátno

Finská společnost Rovio Entertainment, tvůrce elektronické hry Angry Birds, očekává v tomto roce pokles zisku. Firma podle agentury Reuters oznámila, že hodlá zrušit více než třetinu pracovních míst, aby se mohla zaměřit na klíčové aktivity.

Foto: Rovio

Angry Birds

Článek

Populární elektronickou hru Angry Birds uvedlo Rovio na trh v roce 2009. Se stejnojmennou značkou pak expandovala také do televizního seriálu či na vzdělávací dětská hřiště. Jinou obdobně populární elektronickou hru ale od té doby nevytvořila.

Naděje podle Reuters upíná k připravovanému animovanému snímku Angry Birds ve filmu, od kterého si slibuje nové licenční smlouvy. Premiéru má mít v květnu příštího roku. Jako poradce se na projektu bude podílet David Maisel, který působil ve studiích Marvel a Walt Disney.

Bližší informace tvůrci zatím o filmu neprozradili, lze ale předpokládat, že děj se bude inspirovat v herní předloze. V té spolu soupeří ptáčci proti prasatům. Zástupci ptačí říše jsou naštvaní, protože představitelé vepřového království jim ukradli vajíčka a chtějí si je udělat k večeři.

Foto: mif, Novinky

Ukázka ze hry Angry Birds

Společnost uvedla, že dosavadní letošní tržby jsou zatím nižší, než předpokládala. V celém tomto roce pak očekává, že tržby budou stagnovat a zisk jí klesne.

Firma také sdělila, že zruší až 260 pracovních míst, tedy zhruba 37 procent celkové pracovní síly. Propouštění se dotkne organizace jako celku. Výjimkou prý budou týmy, které v USA a v Kanadě pracují na filmu.

Mluvčí společnosti Kaisu Karvalaová uvedla, že firma se hodlá zbavit divize, která otevřela tematická dětská hřiště v Číně a v Singapuru. Naopak budoucnost prý vidí ve hrách, médiích a spotřebním zboží.

"Jsou zapotřebí zásadní změny, abychom zajistili, že Rovio uspěje ve svých celosvětových ambicích být přední zábavní společností s mobilními hrami ve svém středu," uvedl podle Reuters v prohlášení výkonný ředitel Rovia Pekka Rantala.

Reklama

Výběr článků

Načítám