Hlavní obsah

Mladík si splnil svůj sen. Stal se světovým rekordmanem

Právo, Novinky, Pavol Minarik

Hubert Blejch z městečka Koszalin, které leží na severu Polska, se věnoval hrám už od svých dětských let. Minulý týden si splnil svůj sen a stal se světovým rekordmanem, když vydržel hrát jeden jediný titul nepřetržitě 136 hodin, 3 minuty a 10 sekund. Prvenství tak uzmul Okanovi Kayovi, kterého podle Guinnessovy knihy rekordů překonal o 48 minut a 20 sekund.

Upoutávka na hru Sniper Elite 3

 
Článek

„Mladý Polák si na rekordní čin vybral hru Sniper Elite III, kterou s ním téměř šest dní hráli on-line lidé z celého světa,“ informovala televize TVN24.

Po každé odehrané hodině si mohl na deset minut odpočinout. Rekordman pauzy využíval buď na krátký spánek, toaletu, nebo masáž. Zároveň během zmiňovaných deseti minut absolvoval i lékařská vyšetření, během kterých se zjišťovalo, zda může v hraní pokračovat.

Foto: repro ppe.pl

Hubert Blejch během pokořování světového rekordu

Kromě komisaře, který sledoval, zda byly splněné všechny podmínky pro zápis do Guinnessovy knihy rekordů, se akce účastnil také pětičlenný organizační tým. Neomezeně sledovat průběh hry mohla také veřejnost.

Svým heroickým výkonem Blejch vydělal bezmála tři tisíce euro, tedy více než 80 tisíc korun. Celá výhra však poputuje na pomoc dětem postiženým rakovinou.

Děj hry Sniper Elite III se odehrává v období druhé světové války, ale nyní se bojiště přesouvá do Afriky. Nabízí mnohem rozlehlejší prostředí než předešlé díly. Zachovává mechaniky předešlého dílu s označením V2, ale zároveň je vylepšuje. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám