Hlavní obsah

Forza Horizon 2 – Extrémně rychlé závody po silnici i v terénu

Novinky, ryn

Rok se s rokem sešel a vývojáři z Playground Games ve spojení s týmem Turn 10 přinášejí další pokračování úspěšné závodní série Forza. Po velkém úspěchu původního Horizonu jsou očekávání na maximu. Podařilo se je vývojářům naplnit?

Upoutávka na hru Forza Horizon 2 Video: Microsoft

 
Článek

Už samotný začátek dává ochutnat z krás nového Horizonu. Hráč má za úkol dorazit na místo konání festivalu v novém Lamborghini Huracán a během toho se kochá nádhernou atmosférou francouzského pobřeží. Zasazení do Evropy, konkrétně do Itálie a Francie je proti americkému Coloradu příjemná změna. Mapa je přibližně třikrát větší než v předchozím díle a hráč může dojet tam, kam dohlédne.

Aby se hráč dostal do finále, tak musí vyhrát patnáct šampionátů, které se skládají vždy ze čtyř závodů. Většinou se jedná o dva sprinty z bodu A do bodu B, a dva okruhy, kdy se vždy jeden jede po silnicích a druhý terénem.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Forza Horizon 2

Šampionáty jsou rozděleny podle typů vozidel. Ve hře jich je více jak dvě stovky ze všech možných tříd ať už to jsou luxusní automobily až po terénní džípy. Auta hráč buď dostává jako odměnu při splnění určitého úkolu, vyhrává je v kole štěstí, když postoupí na další úroveň, nebo je nakupuje či nachází schované na určitých místech na mapě.

Mimo aut jsou po mapě také rozsety například cedule, po jejichž zničení dostává hráč zkušenosti nebo peníze. Další aktivitou po šampionátech je seznam věcí, které by člověk měl udělat, než opustí festival, kdy hráč má za úkol s určitým autem splnit nějaký úkol – například překročit rychlostní rekord na nejbližším radaru. Tyto aktivity lze plnit v kooperaci s kamarádem v on-line režimu.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Forza Horizon 2

Do on-line režimu může hráč vkročit ihned z menu hry a během pár sekund se už prohání Evropou s živými hráči místo umělých drivatarů svých kamarádů. Drivataři však prošli příjemnou změnou a chovají se už mnohem lidštěji než v posledním Motorsportu, ze kterého si nový Horizon také bere engine. Jeho schopnosti měnit dynamicky počasí a denní dobu jsou impozantní. Zejména při pohledu z auta, kdy detailní palubní desku doplňují stíny a odrazy, bere hra dech. Poškození vozidel je pouze vizuální, na jízdní vlastnosti nemá žádný vliv.

O nové Forze by šlo napsat tisíce znaků a stále by to nestačilo. Otevřený svět v kombinaci s on-line režimem slibuje více jak stovku hodin zábavy. Ať už jde o hledání luxusních vozidel, plnění netypických závodů proti rychlíku a vzdušným balónům nebo o virtuální srazy s ostatními hráči.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Forza Horizon 2

Pokračování splnilo veškerá očekávání a dokonce je předčilo. Nejenom, že se jedná o jeden z momentálně nejlepších titulů pro Xbox One, ale jestli je na trhu hra, kvůli které si novou konzoli pořídit, je to právě tahle. A ruku na srdce. Kdo by si nechtěl zkusit změřit své schopnosti v závodu například proti stíhačkám.

Forza Horizon 2 vychází již 3. října exkluzivně pro konzole Xbox 360 a Xbox One.

HODNOCENÍ: 9/10

Reklama

Výběr článků

Načítám