Hlavní obsah

Forza Horizon 2 – obří automobilové honičky po jižní Evropě

Novinky, ryn

Už příští měsíc vychází pokračování slavné závodní série Forza zvané Horizon 2. To se bude snažit hráče zaujmout především otevřeným obřím světem, ten bude proti prvnímu dílu více jak třikrát větší. Novinky.cz exkluzivně Horizon 2 vyzkoušeli ještě před oficiální premiérou.

Upoutávka na hru Forza Horizon 2 Video: Microsoft

 
Článek

Fiktivní festival Horizon se odehrává v jižní Evropě – konkrétně ve Francii a Itálii. Na tomto území se můžou hráči prohánět ve více jak dvou stovkách vozidel. Automobily lze vylepšovat, a to jak jejich vzhled, tak i výkon. Při projížďkách nebo závodech hra odměňuje hráče zkušenostmi, které postupně zvyšují hráčovu úroveň. Každý postup na vyšší úroveň dá na výběr hráči nějakou „schopnost“ navíc.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Forza Horizon 2

Schopnosti odemykají různé vychytávky, jako jsou například možnost rychlého přesunu na mapě, větší zisk zkušeností při volné jízdě nebo slevy v obchodech s auty. Jízda není stereotypní a auta reagují na dynamické počasí.

Pokračování ještě více cílí na sociální sítě a propojení s kamarády, takže je nyní možné založit si například klub, ve kterém může být až jeden tisíc hráčů. Přechod do on-line režimu je rychlý díky funkci jednoho tlačítka. Z předchozího Motorsportu si Horizon 2 vypůjčuje funkci tzv. Drivatarů. Tato vychytávka je umělá inteligence, která se učí hráčův styl jízdy a ukládá jeho profil do cloudu. Tento virtuální profil pak může jezdit proti kamarádům ve chvílích, kdy hráč nehraje. V cloudu se také nachází provoz civilních automobilů.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Forza Horizon 2

Ztvárněním se nová Forza povedla. Verze pro novou generaci konzole Xbox využívá její výkon a impozantně vypadá především, když začne pršet. Díky implementaci plynulého přechodu den/noc, tak vykresluje nádherné scenérie jižní Evropy v jakoukoliv dobu. Určitě potěší i takové detaily, jako je například odraz závodníkových rukou v čelním skle při pohledu z auta.

Nová Forza Horizon 2 vychází již 3. října exkluzivně pro konzole Xbox 360 a Xbox One a nutno podotknout, že je na co se těšit.

Reklama

Výběr článků

Načítám