Hlavní obsah

Konzole Sony PlayStation Portable končí

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci letošního roku by konzole PlayStation Portable (PSP) z produkce společnosti Sony oslavila desáté narozeniny na trhu, do prodeje šla totiž v prosinci roku 2004. Kulatého jubilea se ale tento kapesní herní systém nedočká, protože výrobce jej definitivně stahuje z prodeje.

Foto: archív výrobce

PlayStation Portable

Článek

Už během ledna byly ukončeny dodávky PSP v Severní Americe, tento měsíc stejný osud konzoli čeká také na japonském trhu. Do konce roku budou prodeje zastaveny také v Evropě.

V Česku je stále kapesní konzole od Sony k dostání u více než sta různých prodejců. Zájemci za PSP podle nákupního rádce Zboží.cz zaplatí od 1 900 do 3 155 Kč.

Foto: archív výrobce

PlayStation Portable

Vita se bude prodávat dál

S kapesními konzolemi japonský výrobce nekončí. K dostání bude stále verze Vita, která se začala prodávat už před dvěma roky. Ceny aktuálně startují na 3159 Kč.

Vita je vybavena čtyřjádrovým procesorem ARM Cortex A9 a výkonným grafickým jádrem SGX543MP4. Hry se zobrazují na pětipalcové širokoúhlé OLED obrazovce s rozlišením 960 x 544 obrazových bodů, kterou je možné ovládat dotykem.

Foto: Sony

PlayStation Vita

Konzole je navíc vybavena druhou dotykovou plochou na zadní straně. Kromě tlačítek po stranách displeje tak ke hraní navíc slouží dvě dotykové plochy. Po vzoru chytrých telefonů je i kapesní PlayStation vybaven dvěma vestavěnými fotoaparáty - na přední a zadní straně.

Kapesní konzole byly ještě před pár lety velmi populární. V poslední době ale jejich prodeje slábnou, protože jejich funkce z velké části zastávají chytré telefony a počítačové tablety.

Foto: Sony

PlayStation Vita

Reklama

Výběr článků

Načítám