Hlavní obsah

Hry jsou miliardový byznys, prodeje navíc letos porostou

Novinky, mif

Celkový obrat z prodeje videoher a herních konzolí loni v Česku a na Slovensku meziročně vzrostl o 6,4 procenta na 2,59 miliardy korun. Informovala o tom Asociace herního průmyslu (AHP) České a Slovenské republiky. Růst byl ale loni pomalejší než v roce 2012, kdy herní průmysl obou zemí vzrostl o více než deset procent.

Foto: koláž Novinky

Zleva The Last of Us, Grand Theft Auto V, Battlefield 4 a Assassin's Creed IV: Black Flag

Článek

Růst byl loni pomalejší než v roce 2012, kdy se meziročně obrat v obou zemích zvýšil o více než deset procent. Celkově dosáhl 2,436 miliardy korun. „V porovnání s jinými segmenty zábavního průmyslu videohry v našich zemích stále rostou, což je bezesporu pozitivní signál,” uvedl prezident AHP David Klepetko.

Nejúspěšnějšími tituly v loňském roce byly Grand Theft Auto V, Assassin’s Creed IV: Black Flag, Battlefield 4, FIFA 14, The Last of Us, Just Dance 2014 či Wonderbook: Walking with Dinosaurs. Samotné hry, ať už pro počítače, televizní konzole, či různé kapesní systémy, se však na celkovém obratu podílejí pouze jednou třetinou. Zbytek celkového obratu tvoří prodeje samotných herních zařízení.

Foto: Microsoft

Xbox One s novým Kinectem

Letos v září se chystá televizní konzoli nové generace uvést na tuzemský trh americký softwarový gigant Microsoft. V nabídce českých prodejců je však možné konzoli od amerického softwarového giganta najít již nyní. Podle nákupního rádce Zboží.cz se ceny Xboxu One pohybují od 12 990 do 16 938 Kč.

Již od loňského roku je oficiálně v prodeji také konkurenční PlayStation 4. Za konzoli nové generace od společnosti Sony zájemci zaplatí od 10 278 do 14 517 Kč.

Obě herní zařízení nabízejí vyšší výkon a lepší grafiku než jejich předchůdci.  [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

PlayStation 4

Reklama

Výběr článků

Načítám