Hlavní obsah

Pětiletý chlapec obelstil zabezpečení Microsoftu

Novinky, mif

Společnost Microsoft si platí na zabezpečení svých produktů ty nejlepší odborníky z celého světa. Přesto jsou s ohledem na složitost jednotlivých systémů a programů čas od času nějaké chyby objeveny. Tentokráte však zadní vrátka do herního systému Xbox Live nalezl teprve pětiletý chlapec. Upozornil na to server The Hacker New.

Foto: koláž Novinky

Kristoffer Von Hassel

Článek

Kristoffer Von Hassel miluje technologie už odmala. Podle svého otce se naučil ovládat počítač ještě dříve, než vůbec uměl chodit. Jak moc je chlapec, který ještě neumí ani pořádně číst, zručný, si Hassel starší však všimnul až letos.

Foto: Microsoft

Xbox One s novým Kinectem

Protože je malý Kristoffer stejně jako většina dětí fascinován nejrůznějšími hrami, otec ho za odměnu nechával hrávat na své televizní konzoli Xbox. Jenže chlapec velmi rychle přišel na to, jak se dostat do účtu svého otce a tak získat přístup i k hrám, které jsou až pro dospělé.

Kvůli chybě systému totiž nebylo nutné pro přístup k Xbox Live zadávat žádné heslo. Stačilo pouze kliknout na uživatele, zmáčknout mezerník a přihlášení potvrdit.

Bylo to neuvěřitelné.
Otec Kristoffera

Jeho otec si toho však po nějaké době všimnul. „Bylo to neuvěřitelné,“ neskrýval otec své nadšení z toho, jak šikovného má syna. Protože sám pracuje jako bezpečnostní expert, ani chvíli neváhal a bezpečnostní trhlinu nahlásil Microsoftu.

Zástupci softwarového giganta následně zařadili Kristoffera na internetovou zeď slávy, na níž se pravidelně zveřejňují jména expertů pomáhajících se zabezpečením systémů Microsoftu. Hoch navíc dostal jako odměnu hry a poukaz na roční předplatné služby Xbox Live Gold zdarma.

Foto: Novinky

Zástupci softwarového giganta následně zařadili Kristoffera na internetovou zeď slávy.

„Neustále nasloucháme našim zákazníkům a děkujeme jim, že nás na jakékoliv problémy upozorňují. Bereme bezpečnost na Xboxu velmi vážně, jakmile jsme se o chybě dozvěděli, okamžitě jsme ji opravili,“ uvedli zástupci Microsoftu v prohlášení.

O tom, jaká čeká v dnešní přetechnizované době chlapce budoucnost, má on sám jasno. „Budu slavný,“ řekl stanici KGTV Kristoffer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám