Hlavní obsah

Call of Duty: Ghosts – boj za záchranu světa

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok utekl jako voda, a tak přichází další pokračování jedné z komerčně nejúspěšnějších sérií této generace. Vydělala během prvního dne skoro miliardu dolarů a jedná se už o desáté pokračování. Zopakuje titul Call of Duty: Ghosts úspěch a ovlivní další generaci her?

Upoutávka na hru Call of Duty: Ghosts Video: Activision

 
Článek

Válka. Válka se nemění. Tato památná hláška ze hry Fallout ilustruje zasazení příběhové kampaně nového Call of Duty. Titul Ghosts nenavazuje na žádný z předešlých dílů Call of Duty a vytváří tak místo pro novou sérii.

Foto: archív tvůrců

Podvodní mise patří k jedné z nejlepších v kampani

Spojené státy americké opět čelí obrovskému nebezpečí a jediný muž, který ho může odvrátit, je Logan Walker. Logan je hlavní postava, za kterou hráč odehraje největší část kampaně. On, jeho bratr David, otec Elias a jednotka Ghostů (Duchů) musí zastavit zlověstného Rorka, který ovládá nebezpečné zbraně na oběžné dráze Země.

Ve hře se hráč ujme role i vedlejších postav v příběhu, a to například kosmonauta Bakera nebo samotného Eliase. Příjemným zpestřením hratelnosti jsou mise za speciálně vytrénovaného německého ovčáka Rileyho, kterého Logan ovládá pomocí hlasových příkazů a vibračních zařízení, jako tomu je u skutečných psů nasazených v konfliktech.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry

Jeho pasáže jsou však krátké, což je rozhodně škoda, protože patří k těm zajímavějším ve hře. Samotná kampaň se pohybuje okolo standardních osmi hodin, a i když kopíruje koncept svých předchůdců, tak má správné tempo a hráče udrží ve střehu. Prostředí je různorodé, a tak z něj hráč necítí stereotyp.

Jako na střelnici

Z Call of Duty se stal herní fenomén. Každý díl se zařadil do profesionálních herních turnajů, díky čemuž je ze hry cítit hlavní zaměření na více hráčů. Multiplayer přináší 14 map, na kterých hráči změří své síly v různých režimech. Mapy se zdají proti předešlým dílům rozlehlejší, díky čemuž už nepůsobí tak klaustrofobním dojmem, a hráč má šanci takticky manévrovat.

Foto: archív tvůrců

Hra pro více hráčů je stejně návyková jako u předchůdců

Úprav se dočkala i funkce tzv. Killstreaků, které po určitém počtu zabití v řadě odemykají speciální schopnost. Vojáka jde nyní vybavit a upravit mnohem rychleji než v předchozích dílech, a tak odpadá nekonečné trénování na odemknutí vytoužené zbraně. Novinkou jsou ženské modely postav.

Změny se dočkal populární režim Zombíci, který nahradil tzv. Extinction (Vyhynutí), ve kterém se nyní postavíte se spoluhráči proti vetřelcům místo zombíků. Škoda že prostředí není interaktivnější a trocha té destrukce by neuškodila, jako je tomu v konkurenčním Battlefieldu. [celá zpráva]

Starého psa novým kouskům nenaučíš

Vývojáři z Infinity Ward při odhalení slibovali nový engine, na kterém titul poběží, místo stále upravovaného motoru už od titulu Quake 3 Arena. To se ale nestalo, byť je ten původní tentokráte celý překopaný. Ve finále audiovizuální stránka hry patří k tomu slabšímu. Vizuální zpracování vypadá o něco lépe a například obličeje jsou zvládnuté pěkně, ale celkově je poznat, že jádro je zastaralé. Zvuková stránka je také slabší, a i když se zvuky zdají lepší než u předchůdců, tak v porovnání s konkurencí jsou pozadu.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry

Call of Duty: Ghosts mělo šanci opakovat úspěch prvního dílu Modern Warfare na nové generaci konzolí, ale zůstalo někde na půl cesty, kdy míra inovací byla větší v předešlém titulu Black Ops 2. Vysoké produkční hodnoty nejsou nijak viditelné – máme tu další záchranu světa v roli němého vojáka a srdceryvný příběh jedné militantně založené rodinky.

Titul je k dispozici na osobní počítače, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, Xbox One a Playstation 4.

HODNOCENÍ: 6/10

Reklama

Výběr článků

Načítám