Hlavní obsah

Někteří uživatelé Xboxu One mají potíže s mechanikou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří uživatelé nové herní konzole Xbox One od americké společnosti Microsoft hlásí potíže s diskovou mechanikou. Firma existenci těchto problémů přiznala, ale upozornila, že se týkají pouze velmi malé části uživatelů. Informoval o tom server BBC.

Televizní konzole Xbox OneVideo: Microsoft

 
Článek

Na herním serveru Kotaku si na problémy s novou konzolí stěžovalo přes 150 lidí. Podle některých uživatelů vydává mechanika při snaze o vložení disku velmi hlasité zvuky a v některých případech není schopna disk přečíst.

"Tento problém se týká pouze velmi malé skupiny uživatelů Xbox One," uvedli zástupci společnosti Microsoft v prohlášení. Dodali, že se postiženým uživatelům snaží co nejrychleji zajistit náhradní konzole.

BBC upozorňuje, že Microsoft měl problémy také během zahájení prodeje předchozí konzole Xbox 360 v roce 2005. Tehdy někteří uživatelé hlásili hardwarové potíže, kvůli kterým se přístroj stával nepoužitelným.

Bez problémů se neobešel ani vstup na trh konkurenční konzole PlayStation 4 od Sony. Někteří zákazníci si stěžovali na přehřívání, jak se však posléze ukázalo, způsobeno to bylo nevhodným umístěním konzole. Část uživatelů zaznamenala také potíže s HDMI konektorem, kdy po nějaké době vypadával obraz.

Co umí nové konzole

Microsoft Xbox One se snaží zbavit nálepky ryze herní konzole a v domácnosti dovede nahradit více zařízení najednou. Microsoft chce díky tomu oslovit širší spektrum zákazníků. U televizoru může Xbox One sloužit také jako multimediální centrum, které částečně nahradí i některé funkce počítačů a tabletů.

Foto: Microsoft

Xbox One s novým Kinectem

Kromě hraní her je tak s novinkou možné streamovat filmy, brouzdat po internetu, ale klidně i telefonovat prostřednictvím bezplatné aplikace Skype. Vše je navíc možné ovládat jednoduše prostřednictvím hlasových povelů.

Základem novinky je osmijádrový procesor, který má k dispozici 8 GB operační paměti. Pevný disk má kapacitu 500 GB, další půjde připojit prostřednictvím USB portu. Nechybí ani Blu-ray mechanika, která kromě her dokáže přehrávat i filmy ve vysokém rozlišení, či bezdrátový wi-fi adaptér k připojení na internet.

Nová není jenom samotná televizní konzole, ale také pohybový senzor Kinect. Ten bude Microsoft dodávat přímo s Xboxem One, protože bez něj by celý systém nedokázal využívat některé funkce. Podle tvůrců je druhá generace kinectu daleko citlivější a přesnější než předchůdce.

Foto: archív výrobce

PlayStation 4

Sony PlayStation 4 slibuje inteligentnější ovládání i systém. Například místo dlouhého zapínání je k dispozici jakýsi režim spánku, ze kterého se konzole probudí za pár vteřin. Také mizí nepříjemná vlastnost trojky, která otravovala snad každého hráče – čekání na stahování aktualizací před zahájením hry. Nově se načte část updatu a zbytek bude pokračovat na pozadí během hraní.

Jedním z lákadel novinky má být vysoký výkon. Přece jen třetí generace PlayStation byla představena už v roce 2006 a za tu dobu pochopitelně zestárla. Čtyřka bude postavena na upravené PC platformě, jejímž základem bude x86 procesor a 8 GB operační paměti.

Vylepšení se dočkal i herní ovladač Dualshock 4. Ten se na první pohled příliš neliší od svého předchůdce, disponuje ale navíc dotykovou plochou pro pohodlnější ovládání her i pohyb v menu. Součástí ovládacího systému bude i dvojice kamer.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám