Hlavní obsah

Počet prodaných konzolí Xbox One pokořil za méně než 24 hodin milión

Novinky, mif

Společnost Sony se minulý týden pochlubila, že prodala v USA za 24 hodin milión televizních konzolí PlayStation 4. Stejný úspěch slaví také konkurenční herní systém Xbox One, který šel do prodeje minulý pátek. Milión zákazníků si konzole od Microsoftu našla dokonce za méně než den. Upozornil na to server The Verge.

Televizní konzole Xbox OneVideo: Microsoft

 
Článek

Za necelých 24 hodin se tak prodalo více konzolí Xbox One, než tomu bylo za celý měsíc při uvedení předchozí generace Xbox 360. „Snažíme se co nejrychleji zaplnit naše sklady, aby měl nový Xbox One před Vánocemi opravdu každý,“ podotkl manažer herní divize Microsoftu Yusef Mehdi.

Že bude zájem o novinku tak obrovský, bylo nicméně jasné už koncem minulého týdne. Novinka se začala prodávat o půlnoci ze čtvrtka na pátek v USA, Austrálii a 13 dalších západoevropských státech. A už od čtvrtečního rána se před obchody tvořily fronty tisíců fanoušků. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

První nadšenci se v Londýně dočkali nového XboxuVideo: Reuters

U televizoru může Xbox One sloužit také jako multimediální centrum, které částečně nahradí i některé funkce počítačů a tabletů. Kromě hraní her je tak s novinkou možné streamovat filmy, brouzdat po internetu, ale klidně i telefonovat prostřednictvím bezplatné aplikace Skype. Vše je navíc možné ovládat jednoduše prostřednictvím hlasových povelů, samozřejmě ale v angličtině.

Základem novinky je osmijádrový procesor, který má k dispozici 8 GB operační paměti. Pevný disk má kapacitu 500 GB, další půjde připojit prostřednictvím USB portu. Nechybí ani Blu-ray mechanika, která kromě her dokáže přehrávat i filmy ve vysokém rozlišení, či bezdrátový wi-fi adaptér k připojení na internet.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nový Xbox si do New Yorku přišly koupit i zombieVideo: Reuters

Podle zástupců amerického softwarového giganta nabídnou tyto součástky dostatečný výkon i pro ty nejnáročnější hry. Hned v první vlně se počítá s příchodem desítek nových her. Chybět by mezi nimi neměly oblíbené tituly FIFA, Forza, Call of Duty, Madden NFL, NBA Live, Halo či Quantum Break.

Nová není jenom samotná televizní konzole, ale také pohybový senzor Kinect. Ten Microsoft dodává přímo s Xboxem One, protože bez něj by celý systém nedokázal využívat některé funkce. Podle tvůrců je druhá generace kinectu daleko citlivější a přesnější než předchůdce.

Foto: Microsoft

Xbox One s novým Kinectem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám