Hlavní obsah

Rocksmith 2014: Nejzábavnější škola hry na kytaru

Novinky, ryn

Snad každý se chtěl někdy naučit hrát na kytaru. Někdo začal chodit na lekce k učiteli a někdo se snaží tento drnkací nástroj zkrotit svépomocí. Stát se rockovou hvězdou ve vlastním obýváku pomáhá hra Rocksmith 2014.

Rocksmith 2014Video: Ubisoft

 
Článek

Rocksmith 2014 je škola hrou. Jedná se o virtuálního učitele hry na kytaru, který skýtá přes osmdesát základních lekcí o kytaře. Titul je určen i pro úplné začátečníky, kterým vysvětlí, jak držet kytaru i techniky kytarových riffů.

Foto: Ubisoft

Úvodní obrazovka hry

Ve cvičení pomáhá režim Guitarcade, kde se formou vtipných miniher v retro zpracování například střílením banditů učí správné střídání strun. Přesným hraním předurčených tónů je možné zase zachraňovat kachny. Samozřejmě nechybí ani speciální režim, ve kterém hráči mohou zkusit, jak by zněla kytara doprovázená kapelou.

Foto: archív tvůrců

Jedna z lekcí hry

Ten přitom zvládnou i naprostí amatéři. K dispozici je přes pět desítek písní od známých kapel, jako jsou například Aerosmith, System of a Down, Queen, R.E.M. nebo Foo Fighters. V tomto režimu se postupně hráč učí zahrát písně a díky funkci riff repeater zdokonalovat pasáže, které ještě nezvládá.

Foto: archív tvůrců

Režim ve kterém hráče doplňuje virtuální kapela

Učení písní začíná zlehka, kdy se po hráči vyžaduje pouze pár kombinací a mezi nimi je velká časová prodleva. Hra postup vyhodnocuje a obtížnost zvyšuje, dokud se hráč nedostane na stoprocentní ohodnocení, kdy píseň umí zahrát bezchybně od začátku až do konce.

Foto: archív tvůrců

Takto to vypadá, když se chcete naučit některou z písní

Po více jak týdnu testování lze říci, že úkol naučit se hru na kytaru plní Rocksmith 2014 perfektně. Úplný začátečník se už během pár hodin naučí hrát větší část písní. Hra se chytře přizpůsobuje kytaristům – zkušenému zatopí, začátečníkovi ulehčí. Potěší také možnost dokoupit oblíbené písně na naučení v on-line obchodu přímo ve hře.

HODNOCENÍ: 9/10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám