Hlavní obsah

Tisíce lidí stály ve frontách i několik hodin. V USA se začal prodávat nový PlayStation

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Je téměř pravidlem, že ve chvíli, kdy Apple startuje prodej nějaké novinky, tvoří se před obchody dlouhé fronty. U konkurenčních společností to ale nebývá pravidlem. Přesto uvedení televizní konzole Sony PlayStation 4 zlákalo do ulic v USA tisíce lidí.

Fanoušci PlayStationu čekali v New Yorku několik hodin na novou konzoliVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

„Čekám ve frontě už deset hodin. Jsem tady, protože jsem velkým fanouškem PlayStationu a z nové konzole jsem nadšený,“ uvedl jeden z prvních zákazníků před obchodem v New Yorku.

Foto: Sony

PlayStation 4

Foto: Sony

PlayStation 4

Kdo by čekal, že zájem o novinku budou mít především děti a mladiství, byl by na omylu. V hodinových frontách stáli především dospělí, i když někteří kupovali konzole i jako dárek. „Koupím si rovnou dvě, což dosvědčuje, jak moc to chci,“ prohlásil krátce před zahájením prodeje jeden z čekajících.

Foto: Sony

PlayStation 4

Foto: Sony

PlayStation 4

Cena PlayStationu 4 byla v USA stanovena na 399 dolarů (8000 Kč), měla by být tedy o sto dolarů levnější než konkurenční Xbox One, který se začne v USA prodávat příští týden. Na tuzemském trhu bude nicméně PlayStation 4 dražší. Samotná konzole se bude prodávat za 10 490 Kč, zájemci si však budou muset počkat až do 13. prosince. [celá zpráva]

Co umí PlayStation 4

Novinka od Sony slibuje vyšší výkon, inteligentnější ovládání i systém. Například místo dlouhého zapínání je k dispozici jakýsi režim spánku, ze kterého se konzole probudí za pár vteřin.

Zajímavostí jsou také sociální funkce. Ve hrách se budou moci připojit k uživatelům jejich přátelé a poradit, jak obejít v titulu slepou uličku. Sony pro tyto účely vytvoří vlastní sociální síť. Samozřejmostí bude i přístup na Facebook či Twitter.

Vylepšení se dočkal i herní ovladač Dualshock 4. Ten se na první pohled příliš neliší od svého předchůdce, disponuje ale navíc dotykovou plochou pro pohodlnější ovládání her i pohyb v menu. Součástí ovládacího systému bude i dvojice kamer. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám