Hlavní obsah

PlayStation 4 míří na pulty obchodů. V Česku se začne prodávat v prosinci

Novinky, mif

Společnost Sony uvede v pátek oficiálně na trh svou televizní konzoli PlayStation 4. Novinka se nejprve objeví na pultech obchodů v USA. V Evropě ji pak prodejci nabídnou od 29. listopadu a v Česku od 13. prosince.

Foto: archív výrobce

PlayStation 4

Článek

V USA se konzole bude prodávat za 399 dolarů (8000 Kč), měla by být tedy o sto dolarů levnější než konkurenční Xbox One, který se začne v USA prodávat příští týden. Na tuzemském trhu bude nicméně PlayStation 4 dražší. Samotná konzole se bude prodávat za 10 490 Kč.

Novinka od Sony slibuje vyšší výkon, inteligentnější ovládání i systém. Například místo dlouhého zapínání je k dispozici jakýsi režim spánku, ze kterého se konzole probudí za pár vteřin.

Foto: Sony

PlayStation 4

Zajímavostí jsou také sociální funkce. Ve hrách se budou moci připojit k uživatelům jejich přátelé a poradit, jak obejít v titulu slepou uličku. Sony pro tyto účely vytvoří vlastní sociální síť. Samozřejmostí bude i přístup na Facebook či Twitter.

Vylepšení se dočkal i herní ovladač Dualshock 4. Ten se na první pohled příliš neliší od svého předchůdce, disponuje ale navíc dotykovou plochou pro pohodlnější ovládání her i pohyb v menu. Součástí ovládacího systému bude i dvojice kamer. [celá zpráva]

Foto: Sony

PlayStation 4

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám