Hlavní obsah

Batman: Arkham Origins – zrození superhrdiny

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Batman: Arkham Origins je prequel k Arkhamské sérii. Hráči dává možnost prožít začátky temného rytíře, kdy se teprve objevil na scéně a začal čistit ulice temného a zkorumpovaného Gothamu. Dokázali vývojáři z Warner Bros Games Montreal udržet už tak vysokou laťku?

Upoutávka na hru Batman: Arkham OriginsVideo: WB Montreal

 
Článek

Je vánoční období, Gothamem zmítá sněhová bouře, mafián Roman Sionis, přezdívaný jako Black Mask, vypsal miliardovou odměnu na hlavu Batmana a na tuto nabídku se najde hned osm nájemných zabijáků v podobě hlavních padouchů Gothamu.

Foto: David Ryneš, Novinky

Šílený psychopat Joker dokáže pořádně zatopit.

Na scénu se tak dostane stratég obřích rozměrů Bane, smrtelně přesný Deadshot nebo žoldák bez morálky Deathstroke. Samozřejmě nemůže chybět největší nepřítel Joker. Samotná hratelnost se skládá z čištění ulic korupcí prorostlého Gothamu a postupného likvidování Batmanových protivníků. Netopýří muž tak musí řešit vraždy i záchranné akce zajatých rukojmí.

Gotham je po vzoru předchozího dílu Arkham City od začátku otevřený a také je rozlehlejší. Batman může využít rychlého cestování pomocí Batwingu. Tento tryskáč ale není hráčům k dispozici hned od začátku, využívat jej mohou až po zničení rušičky signálu od hádankáře Enigmy, který vystupuje také pod přezdívkou Riddler.

Foto: David Ryneš, Novinky

Místy je potřeba se jen zavěsit a vyčkat na vhodný moment překvapení.

Vývojáři vsadili na osvědčený recept a vyslyšeli přání fanoušků série neměnit hratelnost. Přidali Batmanovi pár technických vychytávek, jako jsou například elektrické rukavice nebo nový vylepšený detektivní režim.

Jádro hry tak zůstává stejně návykové a zábavné. Soubojový systém prošel také menší úpravou, a tak je ještě plynulejší než v předchozích dílech. Souboje s hlavními protivníky jsou nápadité a zábavné. Grafické zpracování dostalo mírného vylepšení, ale je vidět, že titul je pro současnou generaci konzolí, a tak vysloveně neohromí.

Foto: David Ryneš, Novinky

Electrocutioner. Jeden z nájemných zabijáků.

Hudební stránka hry je díky Bryanu Tylerovi perfektní a je inspirována filmovou trilogií o Temném Rytíři od Christophera Nolana. Herní doba se pohybuje kolem příjemných dvaceti hodin a po samotném dohrání nabídne pokračování v podobě vedlejších úkolů.

Batman: Arkham Origins ocení jak fanoušci předchozích dílů, tak i nově příchozí díky příběhu zasazenému před události předešlých dílů. Některé zamrzí chybějící větší inovace, a pokud se někomu předchozí díly nelíbily, žádná změna je zde nečeká. Batman: Arkham Origins je dostupný v anglické lokalizaci na konzole PlayStation 3, Xbox 360, tak i na osobní počítače.

HODNOCENÍ: 8/10

Reklama

Výběr článků

Načítám