Hlavní obsah

Celosvětové tržby z prodeje videoher letos stoupnou

Celosvětové tržby z prodeje videoher v letošním roce stoupnou na 93 miliard dolarů (1,8 biliónu Kč) z loňských 79 miliard dolarů. Předpověděla to výzkumná společnost Gartner. Do tržeb zahrnuje herní konzole a příslušenství i hry pro osobní počítače a mobilní zařízení, jako jsou chytré telefony a tablety.

Foto: Microsoft

Xbox One s novým Kinectem

Článek

V roce 2015 by se tržby měly podle prognózy vyšplhat až na 111 miliard dolarů. Za nejrychleji rostoucí segment trhu považuje Gartner hry pro mobilní zařízení, u kterých v roce 2015 očekává nárůst tržeb na 22 miliard dolarů z letošních 13,2 miliardy. "S pokračujícím rozmachem mobilních zařízení (smartphonů a tabletů) vykáže kategorie mobilních her nejvýraznější růst," uvedl analytik Brian Blau ze společnosti Gartner.

Foto: archív výrobce

PlayStation 4

Letošní rok je podle firmy Gartner pro videoherní průmysl velmi důležitý, protože společnosti Sony a Microsoft přicházejí na trh s herními konzolemi nové generace.

"Sony a Microsoft uvedou své herní konzole na trh v listopadu," podotkl Blau. Upozornil, že čekání na nové modely vedlo k dočasnému poklesu poptávky po konzolích v letošním roce, v příštím roce však počítá s návratem k růstu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám