Hlavní obsah

Konzole PlayStation 4 se v Česku začne prodávat ještě před Vánocemi

Novinky, mif

Zástupci české pobočky společnosti Sony v noci ze čtvrtka na pátek potvrdili, že se čtvrtá generace televizní konzole PlayStation začne v tuzemských obchodech prodávat ještě před Vánocemi. Dostupnost je plánována na 13. prosince. Příjemným překvapením je pořizovací cena.

Foto: archív výrobce

PlayStation 4

Článek

Samotná konzole se bude prodávat za 10 490 Kč, původně se přitom předpokládalo, že cena překoná hranici 12 tisíc korun. Za 11 590 Kč pak bude dostupný prémiový balíček se hrou Killzone: Shadow Fall.

Novinka od Sony slibuje vyšší výkon, inteligentnější ovládání i systém. Například místo dlouhého zapínání je k dispozici jakýsi režim spánku, ze kterého se konzole probudí za pár vteřin.

Foto: Sony

PlayStation 4

Foto: Sony

PlayStation 4

Zajímavostí jsou také sociální funkce. Ve hrách se budou moci připojit k uživatelům jejich přátelé a poradit, jak obejít v titulu slepou uličku. Sony pro tyto účely vytvoří vlastní sociální síť. Samozřejmostí bude i přístup na Facebook či Twitter.

Vylepšení se dočkal i herní ovladač Dualshock 4. Ten se na první pohled příliš neliší od svého předchůdce, navíc ale disponuje dotykovou plochou pro pohodlnější ovládání her i pohyb v menu. Součástí ovládacího systému bude i dvojice kamer. [celá zpráva]

Foto: Sony

PlayStation 4

Foto: Sony

PlayStation 4

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám