Hlavní obsah

Microsoft zanevřel na starší hry, nový Xbox One je nebude podporovat

Na nové herní konzoli Xbox One nebude možné hrát staré hry a Microsoft neplánuje, že by nabídl nějakou službu, která by umožnila starší hry přehrávat. Podobnou službu nabídne třeba Sony u své nové konzole Playstation 4, uvedla agentura DPA.

Televizní konzole Xbox OneVideo: Microsoft

 
Článek

Ředitel divize Xbox Don Mattrick v rozhovoru pro Wall Street Journal řekl, že Microsoft si nemyslí, že by to měl být problém. Pouze pět procent uživatelů nové konzole si prý na ní chce hrát staré hry. Nemá proto cenu investovat čas a peníze do služby, která by hraní starších her umožnila.

Microsoft představil nástupce své konzole Xbox 360 po osmi letech v úterý večer. Xbox One používá jiný typ procesoru, takže nemůže přehrávat starší hry. Sony také hodlá ve své nové konzoli Playstation 4 vyměnit procesory. Díky podpoře tzv. streamování her však budou moci uživatelé na novém přístroji hrát i starší hry.

Foto: Nick Adams, Reuters

Nový Xbox One odhalil v úterý večer šéf herní divize Microsoftu Don Mattrick.

Xbox One se má na trhu objevit ještě v letošním roce, přesný termín zahájení prodeje však firma zatím neoznámila. Hned v první vlně se počítá s příchodem desítek nových her. Chybět by mezi nimi neměly oblíbené tituly FIFA, Forza, Call of Duty, Madden NFL, NBA Live, Halo či Quantum Break.

Novinka se snaží zbavit nálepky ryze herní konzole. Microsoft s ní chce oslovit širší spektrum zákazníků, neboť u televizoru bude sloužit také jako multimediální centrum, které částečně nahradí i některé funkce počítačů a tabletů. „Hry, streamované filmy, internet, Skype a skvělé ovládání – to všechno Xbox One nabídne a ještě mnohem víc,“ prohlásil Mattrick.

Nová není jenom samotná televizní konzole, ale také pohybový senzor Kinect. Ten bude Microsoft dodávat přímo s Xboxem One, protože bez něj by celý systém nedokázal využívat některé funkce. Podle tvůrců je druhá generace Kinectu daleko citlivější a přesnější než předchůdce. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Microsoft chystá konzoli Xbox s cenou 2000 korun

Internetem již několik měsíců kolují nejrůznější spekulace o novém Xboxu. Vrcholný model amerického softwarového giganta by měl stát 500 dolarů, tedy necelých...

Výběr článků

Načítám