Hlavní obsah

Příchod revoluční konzole za 2000 korun se kvůli obrovskému zájmu odkládá

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už na začátku příštího měsíce se měla začít prodávat nová televizní konzole Ouya. Přístroj, který má na herním trhu způsobit díky nízké pořizovací ceně (2000 Kč) malou revoluci, se však na pultech obchodů objeví nejdříve koncem června. Tvůrci to uvedli na svých internetových stránkách.

Foto: Ouya

Herní konzole Ouya

Článek

„Už podle současných ohlasů hráčů a prodejců je jasné, že poptávka výrazně překoná naše očekávání. Abychom byli schopni uspokojit všechny požadavky, rozhodli jsme se posunout oficiální startovní datum prodeje o tři týdny,“ konstatovali tvůrci.

Foto: Ouya

Herní konzole Ouya

Ouya se tak na pultech obchodů místo 4. června objeví až 25. června. A to nejprve v Kanadě, Anglii a USA. Již nyní výrobce dojednává dodávky také pro Německo, Itálii, Japonsko a Latinskou Ameriku. Dostupnost v Česku zatím nebyla oficiálně potvrzena.

Hry za pár korun

Jedním z největších lákadel novinky je cena - za 2000 Kč totiž žádné jiné podobné zařízení nekoupíte. Snížit pořizovací náklady na takto minimální hodnotu se podařilo využitím platformy Nvidia Tegra 3, která se často používá u tabletů s operačním systémem Android. Jejím základem je čtyřjádrový procesor s 12jádrovým grafickým čipem.

Foto: Ouya.tv

Předobjednávat konzoli je možné na stránkách výrobce.

Konzole bude mít k dispozici 1 GB operační paměti a 8GB úložný prostor. Připojit ji bude možné k internetu přes wi-fi a k televizoru prostřednictvím rozhraní HDMI. Podporováno přitom bude i vysoké rozlišení. Kvůli zachování co nejnižší ceny je konzole dodávána pouze s jedním ovladačem. Druhý je možné dokoupit za necelých tisíc korun.

Hned po zahájení prodeje bude k dispozici stovka her. Lákadlem bude opět jejich cena. Zatímco většina titulů pro zavedené konzole často stojí i více než tisícovku, všech sto titulů pro model Ouya by podle serveru Mashable mělo být zadarmo. Vývojáři budou vydělávat na zobrazování reklamy během hraní. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám