Hlavní obsah

Potvrzeno: Microsoft odhalí nový Xbox 21. května

Novinky, mif

Společnost Microsoft odhalí novou generaci televizní konzole Xbox už příští měsíc. Ve čtvrtek to potvrdili zástupci české pobočky amerického softwarového giganta s tím, že novinka bude poprvé k vidění v redmondském Xbox centru.

Foto: Microsoft

Pozvánka na odhalení nové generace Xbox

Článek

Tisková konference odstartuje v úterý 21. května v 19 hodin. Sledovat ji bude možné také prostřednictvím živého přenosu na stránkách xbox.com a díky službě Live přímo v televizoru pomocí stávající konzole Xbox.

Foto: Microsoft

Xbox 360

„Květen představuje začátek nové generace her, televize a zábavy,“ uvedli zástupci firmy. Tím potvrdili i dřívější spekulace, že novinka bude do jisté míry kromě herního systému suplovat také multimediální centrum.

V jakých konkrétních parametrech se bude nový Xbox lišit, však zatím výrobce oficiálně nepotvrdil. Známy nejsou ani informace o jeho ceně a přesném datu uvedení na trh.

Levnější Xbox a nový Kinect

Podle některých zahraničních zdrojů bude představen také druhý Xbox, který bude lákat především nízkou cenou. [celá zpráva]

Levnější variantu by měl Microsoft nabídnout za 99 USD (2000 Kč) díky zavedení dotovaného prodeje, podobně jako je tomu nyní u mobilních operátorů. Hráči by se například zavázali k předplácení herní služby Xbox Live po dobu několika měsíců nebo let a za to by získali nižší cenu.

Letos by se měla objevit také nová generace pohybového senzoru Kinect. Ta bude po technické stránce výrazně vylepšena, řeč je například o kvalitnějším způsobu snímání pohybu nebo odezírání ze rtů. Díky tomu by měl být Kinect například schopný odhalit, zda je člověk smutný, nebo se usmívá. K čemu přesně v hrách rozpoznávání lidských emocí Microsoft využije, zdroj neuvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám