Hlavní obsah

Microsoft chystá konzoli Xbox s cenou 2000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetem již několik měsíců kolují nejrůznější spekulace o novém Xboxu. Vrcholný model amerického softwarového giganta by měl stát 500 dolarů, tedy necelých deset tisíc korun. Kromě něho se chystá také speciální verze, která zaujme především výrazně nižší cenou. Stát by měla 99 USD (2000 Kč).

Foto: Microsoft

Současná generace televizní konzole Xbox 360

Článek

V jakých konkrétních parametrech se levná novinka bude od současné generace Xboxu 360 lišit, zatím není známo. Spekuluje se o navýšení kapacity úložného prostoru či operační paměti, ale také o inteligentnějších funkcích ovládacího softwaru. Díky tomu by tato herní konzole mohla nahradit i klasická multimediální centra.

Podle serveru OXM, který se specializuje výhradně na herní systémy od Microsoftu, by za výhodnější cenu (místo zmiňovaných 500 USD) mohla být nabízena také vlajková loď výrobce. Ta byla až doposud označována jako Xbox 720, ale podle řady zdrojů se bude jmenovat jednoduše Xbox.

Zástupci amerického softwarového giganta totiž údajně uvažují o zavedení dotovaného prodeje, podobně jako je tomu nyní u mobilních operátorů. Hráči by se například zavázali k předplácení herní služby Xbox Live po dobu několika měsíců nebo let a za to by získali nižší cenu.

Letos by se měla objevit také nová generace pohybového senzoru Kinect. Ta bude po technické stránce výrazně vylepšena, řeč je například o kvalitnějším způsobu snímání pohybu nebo odezírání ze rtů. Díky tomu by měl být Kinect například schopný odhalit, zda je člověk smutný, nebo se usmívá. K čemu přesně v hrách rozpoznávání lidských emocí Microsoft využije, zdroj neuvedl.

Připravuje se i herní tablet

Kromě nové televizní konzole plánuje Microsoft také herní verzi tabletu Surface. U něj se počítá s podporou Windows 8 i herní platformy Xbox.

"Xbox Surface bude mít nejspíše proti standardní verzi jiný procesor a bude mít k dispozici výkonnější operační paměť určenou speciálně pro náročné hry. Řekli nám, že tablet poběží na nových Windows, nebude se však jednat o plnou verzi, ale pouze o jádro. Vše bude podřízeno hrám,“ uvedl Tom Warren ze serveru The Verge.

Foto: Microsoft

Tablet Surface Pro bude možné mimo jiné ovládat i dotykovým perem (stylusem).

Podle něj ale nový tablet nebude mít ambice nahradit na trhu tradiční televizní konzole Xbox, s jejich prodeji počítá Microsoft i nadále. Druhá generace tabletu Surface se tak bude soustředit spíše na uživatele, kterým současný model nevyhovuje a kteří podobné zařízení chtějí čistě na hraní her.

Microsoft zatím uniklé informace nijak nekomentoval. Potvrzeny by však měly být už v druhé polovině května, na kdy je plánována tisková konference amerického softwarového giganta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám