Hlavní obsah

Nejvýkonnější počítačový tablet na světě se prodává za 26 000 korun

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V zahraničních obchodech je možné již zakoupit počítačový tablet Edge, který společnost Razer představila v lednu na veletrhu CES v Las Vegas. Novinka je podle výrobce tím nejvýkonnějším, co se aktuálně nabízí. Uvnitř má totiž součástky, které běžně používají i herní notebooky.

Foto: Razer

Nabídka tabletu Edge na internetových stránkách společnosti Razer

Článek

Základní model tabletu Razer Edge s kapacitou 128 GB se prodává za 1299 USD (26 000 Kč). Lidé si mohou vybrat také vyšší variantu s 256GB pamětí, ta vyjde na 1500 USD (30 000 Kč). Kdy bude přístroj možné zakoupit na tuzemském trhu, zatím výrobce neprozradil.

Foto: Razer

Razer Edge

Novinka vypadá na první pohled jako tuctový počítačový tablet. Pod jeho plastovými částmi se však ukrývá plnohodnotný procesor Intel Core i7 s frekvencí 1,9 GHz, který se v případě potřeby sám přetaktuje až na 3,0 GHz.

Foto: Razer

Razer Edge

O grafický výkon se stará dedikovaný čip nVidia GT640 LE GPU a až 8 GB operační paměti. Díky vysokému výkonu je možné na tabletu Edge spustit prakticky všechny tituly, které běží v operačním systému Windows. Ke hraní poté slouží speciální nástavec s dvojicí ovladačů na stranách nebo 10,1“ dotykový displej s rozlišením 1366 x 768 pixelů.

Foto: Razer

Razer Edge

Novinka by měla podporovat také technologii Intel WiDi. Díky ní je možné tablet v případě potřeby jednoduše připojit bezdrátově k televizoru a hrát stejně jako s tradiční konzolí. Pokud TV standard WiDi nepodporuje, je k dispozici také klasický HDMI konektor.

Foto: Razer

Razer Edge

V obou případech je možné ke konzoli připojit tradiční gamepad, v případě multiplayerových misí klidně i dva – k dispozici jsou totiž dva USB porty. Svým vzhledem ovladače připomínají gamepady od Xboxu 360 společnosti Microsoft.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám