Hlavní obsah

Herní nadšenec prodává svoji celoživotní sbírku za deset miliónů korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevídanou sbírku prakticky všeho, co přinesl herní trh za posledních 30 let, prodává na internetu Ital vystupující pod přezdívkou videogamesmuseum. Za svou celoživotní vášeň, která čítá tisíce her a stovky herních konzolí, požaduje 550 000 USD, tedy více než deset miliónů korun.

Foto: Osobní archiv videogamesmuseum

Část her nabízených v aukci

Článek

„Většinu života jsem strávil shromažďováním videoher. Ale je to velká spousta věcí na uložení… Také jsem si uvědomil, že pokud bych si chtěl zahrát alespoň polovinu z mých her, musel bych žít dva nebo tři lidské životy,“ uvedl Ital v popisu aukce.

Foto: Osobní archiv videogamesmuseum

Část her nabízených v aukci

V ní nabízí bezmála sedm tisíc různých her, přičemž celá řada z nich pochází z limitovaných edic, a přes tři stovky herních konzolí. Mezi nimi přitom nechybí ani nejnovější kousky, jako je Sony PlayStation 3 či Microsoft Xbox 360. Samozřejmostí jsou i desítky ovladačů, napájecích adaptérů, převodníků a kabelů.

„Zaměřil jsem se samozřejmě na sbírání celých sérií. Nabízím komplety Mario, Zelda, Metroid, Kirby, Castlevania, Metal Gear, Final Fantasy, Sakura Wars, Super Robot Taisen… To jen pro příklad,“ uvedl nadšený sběratel.

Foto: Osobní archiv videogamesmuseum

Kapesní konzole

Celá řada věcí ve sbírce přitom nikdy nebyla vybalena z originálního obalu. „Asi polovina sbírky je zcela nová, dalších 40 % tvoří produkty ve velmi dobrém stavu. Pouze u desetiny věcí něco chybí, ale vždy je vše funkční,“ dušuje se prodejce.

Aukce nevídané herní sbírky odstartovala na serveru eBay.com v sobotu. Necelých deset hodin po startu aukce se objevil i první zájemce, který je ochotný částku 550 000 USD zaplatit. Vzhledem k tomu, že dražba bude probíhat dalších sedm dní, může se výsledná částka vyšplhat na ještě vyšší sumu.

Foto: Osobní archiv videogamesmuseum

Ve sbírce nechybí ani limitované edice.

Reklama

Výběr článků

Načítám