Hlavní obsah

Herní legenda Atari požádala o ochranu před věřiteli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Průkopník v oblasti videoher Atari požádal pro své aktivity ve Spojených státech o bankrotovou ochranu před věřiteli. Atari se po rozkvětu v osmdesátých letech minulého století potýká již delší dobu s problémy.

Foto: Atari

Článek

Soudní ochrana před věřiteli má americkým aktivitám Atari umožnit restrukturalizaci. Podle listu Los Angeles Times se mají tyto aktivity oddělit od francouzské mateřské společnosti a začít působit jako samostatný podnik s pomocí peněz od nových investorů.

Společnost Atari sice sídlí v Evropě, hlavní část obchodních aktivit má však ve Spojených státech. S akciemi podniku se obchoduje na francouzské burze, napsala agentura DPA.

V Atari pracoval i Steve Jobs  

Firma Atari byla založena v roce 1972. Původně se zabývala herními automaty, později se stala průkopníkem herních konzolí a domácích počítačů. Ve společnosti krátkou dobu pracovali rovněž zakladatelé technologického gigantu Apple Steve Jobs a Steve Wozniak.

Společnost Atari byla na vrcholu v 80. letech, kdy spolu se značkami Commodore nebo ZX Spektrum představovala synonymum pro domácí počítač určený převážně k hraní her.

Firma poté začala v oblasti počítačů i herních konzolí zaostávat za konkurencí. Atari již delší dobu herní konzole nevyrábí a zabývá se pouze vývojem her. V budoucnosti se hodlá soustředit mimo jiné na hry pro mobilní zařízení, jako jsou chytré telefony.

Reklama

Výběr článků

Načítám