Hlavní obsah

Revoluční herní konzole za 2000 Kč je hotová a míří k prvním majitelům

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhé čekání je u konce. První zákazníci, kteří si v polovině loňského roku objednali novou herní konzoli Ouya za 2000 Kč, ji v následujících dnech obdrží. Zástupci firmy o tom informovali na svých internetových stránkách.

Herní konzole OuyaVideo: archív výrobce

 
Článek

Zakoupit zařízení Ouya bylo možné na internetových stránkách KickStarter, prostřednictvím kterých sháněli tvůrci sponzory. Lákavé ceně 2000 Kč neodolalo bezmála pět desítek tisíc lidí, díky čemuž bylo na rozjetí výroby vybráno přes 140 miliónů korun. [celá zpráva]

Foto: kickstarter.com

Herní konzole Ouya

Právě cena by měla způsobit na trhu malou revoluci, za dva tisíce totiž žádný výrobce televizní konzoli nenabízí. Konkurenční PlayStation 3 od Sony vyjde podle nákupního rádce Zboží.cz od společnosti Seznam.cz na 4900 Kč. Za Xbox 360 od Microsoftu zaplatí zájemci 3600 Kč a za Nintendo Wii 2850 korun.

Foto: kickstarter.com

Herní konzole Ouya

Minimální ceny se podařilo dosáhnout využitím platformy Nvidia Tegra 3, která se často používá u tabletů s operačním systémem Android. Jejím základem je čtyřjádrový procesor s 12jádrovým grafickým čipem.

Foto: Ouya

Základní deska nové herní konzole

Konzole bude mít k dispozici 1 GB operační paměti a 8GB úložný prostor. Připojit ji bude možné k internetu přes WiFi a k televizoru prostřednictvím rozhraní HDMI. Podporováno přitom bude i vysoké rozlišení.

Kdy se Ouya objeví ve volném prodeji, zatím výrobce neprozradil. Jisté tak není ani to, zda se bude prodávat na tuzemském trhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám