Hlavní obsah

Tržby z prodeje videoher v USA již rok klesají

Tržby z prodeje videoher ve Spojených státech se již rok snižují. V listopadu se meziročně propadly o 11 procent na 2,55 miliardy dolarů (50 miliard Kč). Vyplývá to z údajů výzkumné společnosti NPD Group. Údaje zahrnují prodej hardwaru, softwaru i různých doplňků pro videohry.

Foto: ActiVision

Mezi nejprodávanější hry patří Call of Duty: Black Ops 2.

Článek

Tempo poklesu prodeje bylo v listopadu nicméně nejmírnější v letošním roce. Za zpomalení poklesu stálo uvedení nové herní konzoly Nintendo Wii U na trh. [celá zpráva]

Samotná konzole se vzhledem příliš neliší od svého předchůdce, malá bílá krabička se jednoduše připojí k televizoru. Největšího vylepšení se dočkal bezdrátový ovladač, který se nazývá Wii U GamePad.

BEZ KOMENTÁŘE: Herní konzole Wii U nabídne 23 nových her

Ten je totiž vybaven vlastním dotykovým displejem, který je používán i při hraní na televizi. Zároveň ale u některých her může být využit nezávisle na TV obrazovce, například na cestách. Ovladač je vybaven vestavěnou kamerou, mikrofonem i stylusem (speciálním perem) pro přesnější ovládání dotykové plochy.

Podle nákupního rádce Zboží.cz od Seznamu je možné Nintendo Wii U zakoupit u více než deseti různých prodejců. Ceny se pohybují od 7599 do 10 402 Kč, ne všichni obchodníci však mají novinku skladem.

Nejprodávanějším hrami v USA se minulý měsíc staly tituly Call of Duty: Black Ops 2, Halo 4, Assassin's Creed 3 a Just Dance 4.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám