Hlavní obsah

Herní giganti se bouří proti Windows 8

Novinky, mif

Přední zástupci videoherního průmyslu se bouří proti chystanému operačnímu systému Windows 8. Po ostrém výroku spoluzakladatele a výkonného ředitele společnosti Valve Software Gabea Newella přilil olej do ohně Rob Pardo, designový šéf studia Blizzard. Upozornil na to server TechReport.

Článek

Pardo podpořil kolegu ze společnosti Valve na sociální síti Twitter. „Pěkný rozhovor s Gabem Newellem – ani pro Blizzard to není úchvatné,“ neskrýval své rozpaky nad novým operačním systémem designový šéf studia Blizzard.

Gabe se nelichotivě o Windows 8 vyjádřil minulý týden v rozhovoru pro server VentureBeat: „Myslím, že Windows 8 bude katastrofa pro všechny lidi v PC branži.“ Podle něj některé firmy přijdou o výdělky a jiné opustí trh úplně.

Foto: Twitter

Rob Pardo podpořil Gabea Newella na sociální síti Twitter

Herním gigantům vadí především uzavřenost chystaného operačního systému v porovnání se staršími verzemi, která výrobcům a vývojářům velmi sváže ruce. „Jestli to tak skutečně dopadne, bude dobré mít alternativy pro zajištění budoucnosti,“ doplnil s tím, že hráči by mohli cestu hledat v Linuxu. [celá zpráva]

Operační systém Windows 8 se na pultech obchodů objeví 26. října. Po tomto datu se začnou prodávat i první počítače a tablety s osmičkami. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám