Hlavní obsah

Revoluční herní konzole se bude prodávat za 2000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už začátkem příštího roku by chtěli výrobci začít prodávat novou herní konzoli nazývanou Ouya. Novinka chce konkurovat zavedeným přístrojům, jako je Sony PlayStation 3, Xbox 360 od Microsoftu a Nintendo Wii, především nízkou cenou – prodávat by se měla v přepočtu už za dva tisíce korun.

Herní konzole OuyaVideo: archív výrobce

 
Článek

Plány na novou konzoli se objevily na serveru KickStarter, který nápadití jedinci využívají k hledání investorů pro svůj projekt. Od investorů požadovali tvůrci 950 000 USD (20 miliónů korun), což se jim podařilo získat za méně než půl dne.

Vybírat peníze budou tvůrci ještě následujících 14 dní, i tak už je ale jasné, že výrobě novinky nestojí nic v cestě. Už teď se totiž podařilo získat 5,5 miliónu dolarů (115 miliónů korun). Za ty by se měla vyrobit první várka 80 tisíc konzolí.

Hlavním lákadlem konzole je samozřejmě nízká cena, za dva tisíce se totiž v dnešní době žádná televizní konzole neprodává. PlayStation 3 vyjde podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, na 4500 Kč. Za Xbox 360 se senzorem Kinect zaplatí zájemci 3700 Kč a za Nintendo Wii 2800 korun.

Foto: kickstarter.com

Herní konzole Ouya

Minimální ceny se podařilo dosáhnout využitím platformy Nvidia Tegra 3, která se často používá u tabletů s operačním systémem Android. Jejím základem je čtyřjádrový procesor s 12jádrovým grafickým čipem.

Konzole bude mít k dispozici 1 GB operační paměti a 8GB úložný prostor. Připojit ji bude možné k internetu přes WiFi a k televizoru prostřednictvím rozhraní HDMI. Podporováno přitom bude i vysoké rozlišení.

Zákazníci z celého světa zatím konzoli mohou předobjednávat na serveru KickStarter, k dispozici je ještě více než 44 tisíc konzolí. K pořizovací ceně 2000 Kč je však nutné připočítat ještě poštovné a balné ve výši 20 USD (450 Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám