Hlavní obsah

Hra Angry Birds míří do chytrých televizorů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Angry Birds je jednou z nejpopulárnějších her pro mobily na planetě. Stáhlo si ji více než 200 miliónů lidí. Nyní se naštvaní ptáčci chystají dobýt svět chytrých televizorů. Jako první budou dostupní v přístrojích společnosti Samsung, a to ještě v průběhu tohoto měsíce.

Foto: mif, Novinky

Ukázka ze hry Angry Birds

Článek

Hra bude dostupná na přístrojích Samsung Slim LED TV ES9000, ES8000 a ES7000. Ty obsahují technologii Smart Interaction, která je alternativou k dálkovému ovladači. Zabudovaný systém zvládne rozeznat kromě hlasových povelů i uživatelovu tvář a jeho pohyby.

Foto: Samsung

Samsung Slim LED TV ES8000

„Díky zabudované kameře s vysokým rozlišením a dvěma mikrofonům u vlajkové řady chytrých televizorů Samsung stačí, aby uživatel televizor pozdravil, čímž aktivuje hlasové ovládání, nebo vyslovil internetový prohlížeč a získal přístup online, prohlížel si a vybíral výsledky hledání, nebo zvýšil hlasitost pouhým pohybem ruky nebo prostým vyslovením hesla kanál,“ vysvětlil princip fungování novinky produktový manažer Samsungu Jiří Kolařík.

Foto: mif, Novinky

Ukázka ze hry Angry Birds

Právě technologie Smart Interaction bude spolupracovat podle informací výrobce i s Angry Birds. Místo dálkového ovladače budou lidé hru ovládat bezdotykově – gesty přímo před obrazovkou.

Foto: Samsung, televizor

Samsung Slim LED TV ES8000

Do televizorů mohou uživatelé instalovat již nyní stovky aplikací. „Dnes je k dispozici více než 1400 aplikací pro chytré televizory. Nový výkonný dvoujádrový procesor umožňuje stahovat si více aplikací a zároveň si přitom prohlížet internet nebo sledovat televizní program,“ dodal Kolařík s tím, že se jedná o skutečný multitasking. Tedy možnost mít spuštěno i více aplikací najednou.

Foto: Samsung, televizor

Samsung Slim LED TV ES8000

O hře Angry Birds

Ve hře spolu soupeří ptáčci proti prasatům. Zástupci ptačí říše jsou naštvaní, protože představitelé vepřového království jim ukradli vajíčka a chtějí si je udělat k večeři.

Cílem je nasměrovat ptáčky tak, aby „pozabíjeli“ všechna prasata. Ve hře se přitom objevují zástupci různých čeledí, přičemž každý má jiné přednosti. Zatímco jeden druh dokáže rozbít i kamení, druhý si poradí jen se sklem.

Kombinace strategického myšlení a přesného míření dělá z Angry Birds velice populární hru. Po celém světě si ji stáhly již milióny uživatelů. Vyzkoušet hru zdarma na PC můžete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám