Hlavní obsah

Jak proměnit iPad v herní konzoli

Novinky, zgl

Počítačový tablet iPad od společnosti Apple je rok od roku výkonnější a všímat si toho začínají už i herní vývojáři a výrobci příslušenství. Například společnost Logitech začala nedávno na tuzemském trhu oficiálně prodávat zařízení s názvem Joystick for iPad, které promění jablečný tablet v herní konzoli.

Foto: Logitech

Logitech Joystick for iPad

Článek

Logitech Joystick for iPad je určen především pro jedince, kterým nevyhovuje hraní na dotykovém displeji tabletu, a dávají přednost klasickým tlačítkům. Právě těmi jsou totiž vybaveny klasické ovladače herních konzolí.

Novinka má jednoduchou pružnou plastovou konstrukci, která je na jedné straně zakončena dvěma přísavkami. Pomocí těch je celé zařízení přiděláno k iPadu. Na druhém konci je pak směrový ovladač nazývaný d-pad, který má na svém konci speciální vrstvu schopnou ovládat dotykový displej.

Foto: Logitech

Logitech Joystick for iPad

Joystick se na iPad umisťuje vždy v rohu displeje, kde jsou obvykle umístěna i virtuální tlačítka. Tím se dostáváme k největší nevýhodě přístroje. V případě, že se hra ovládá jiným způsobem, není možné přístroj od Logitechu prakticky použít. Naštěstí her, se kterými je zařízení kompatibilní, je stále dost.

Logitech Joystick for iPad se již prodává v tuzemských obchodech. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je možné novinku zakoupit za cenu od 400 do 500 korun.

Foto: Logitech

Logitech Joystick for iPad

Šikovné doplňky pro iPad a iPhone
Počítačový tablet iPad a chytrý telefon iPhone jsou fenoménem dneška. Málokoho tak překvapí, že z jejich oblíbenosti se snaží těžit i další výrobci, kteří pro ně vymýšlejí nejrůznější příslušenství. Zakoupit je tak možné nejrůznější stojánky, pouzdra či externí klávesnice. Ale i řadu nevšedních technických vychytávek.Ceny doplňků pro iPad a iPhone startují na pár stokorunách, za opravdu luxusní příslušenství si ale výrobci nechají zaplatit klidně i několik stovek tisíc. Příkladem může být manželská postel iCon od společnosti Hollandia, jejíž cena přesahuje hranici 300 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám