Hlavní obsah

Nejmenší herní počítač na světě stojí 27 000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tuzemských obchodech se začal v tichosti prodávat nejmenší herní počítač na světě Dell Alienware X51. Nejlevněji jej je podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, možné pořídit za 26 950 Kč. I když je novinka proti klasickým stolním počítačům menší téměř o polovinu, dovede si poradit i s náročnými moderními hrami ve 3D.

Foto: Dell

Alienware X51

Článek

Sestavu Dell Alienware X51 nabízí ke koupi více než čtyři desítky obchodů. V rozmezí 26 a 27 tisíc je ji podle Zboží.cz možno zakoupit u čtvrtiny prodejců. Narazit je možné ale i na nabídky za bezmála 40 tisíc korun.

Dell Alienware X51 má rozměry 343 x 95 x 318 mm a hmotnost 5,49 kg. I přes kompaktní rozměry v sobě ale novinka ukrývá poměrně výkonný hardware. V nejvyšší konfiguraci disponuje sestava čtyřjádrovým procesorem Intel Core i7-2600 s frekvencí 3,4 GHz a 8GB operační pamětí.

Foto: Dell

Alienware X51

O grafický výkon se stará dedikovaná karta GeForce GTX 555. Pro uložení slouží pevný disk s kapacitou 1000 GB a rychlostí 7200 otáček za minutu. Model s moderní SSD jednotkou bohužel k dispozici není. Samozřejmostí je přítomnost DVD vypalovačky.

Ve výbavě sestavy nechybí ani 7,1kanálová zvuková karta, bezdrátový Wi-Fi adaptér standardu n, osm USB portů či HDMI výstup. Dodávána bude s operačním systémem Windows 7 Home Premium.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám