Hlavní obsah

Nejvýkonnější kapesní konzoli si koupil už milión lidí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sony uvedla, že se jí podařilo prodat na celém světě více než 1,2 miliónu kusů kapesních konzolí PlayStation Vita. Novinka se začala prodávat už v průběhu prosince v Japonsku, na pultech obchodů v USA a Evropě je pak od minulého týdne. Upozornil na to server GamesBeat.

Článek

„Konzole PS Vita byla navržena tak, aby poskytovala dokonalou zábavu na cestách. Když vidíme pozitivní odezvu ze strany spotřebitelů a tempo, jakým se PS Vita prodává, nemůžeme být více nadšeni,“ komentoval prodejní výsledky Andrew House, prezident společnosti Sony Computer Entertainment.

S výsledky jsou spokojeni i samotní prodejci. „Po úspěšném zahájení prodeje o půlnoci 22. února mají naše obchody v Severní Americe otevřeno i o víkendech a zájem zákazníků neklesá. Děláme maximum, abychom uspokojili silnou poptávku a měli konzole vždy na skladě,“ uvedl Bob Puzon ze společnosti GameStop.

Foto: Sony

PlayStation Vita

PlayStation Vita je aktuálně nejvýkonnější kapesní konzolí na světě, je vybavena čtyřjádrovým procesorem ARM Cortex A9 a výkonným grafickým jádrem SGX543MP4. Díky vysokému výkonu přístroj zvládne vykreslit i ty nejjemnější detaily náročných 3D her velice plynule.

Hry se zobrazují na pětipalcové širokoúhlé OLED obrazovce s rozlišením 960 x 544 obrazových bodů, kterou je možné ovládat dotykem. Konzole je navíc vybavena druhou dotykovou plochou na zadní straně. Kromě tlačítek po stranách displeje tak ke hraní navíc slouží dvě dotykové plochy.

Foto: Sony

PlayStation Vita

Po vzoru chytrých telefonů je i kapesní PlayStation vybaven dvěma vestavěnými fotoaparáty - na přední a zadní straně. Samozřejmostí je podpora bezdrátové technologie Bluetooth s podporou profilů A2DP, AVRCP a HSP, vestavěný mikrofon či stereofonní reproduktory.

Vita je nabízena ve dvou verzích. Jedna disponuje pouze WiFi rozhraním, druhá je navíc ještě vybavena slotem na SIM karty. Přístup na internet slouží nejen k hraní po síti, ale i k přístupu na síť PlayStation network a sdílení informací s ostatními hráči.

Podle tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je možné konzoli nejlevněji sehnat za 5751 korun. Ceny verze s 3G modulem startují na 6990 Kč.

Foto: Sony

PlayStation Vita

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám