Hlavní obsah

Nejvýkonnější kapesní konzole od Sony dorazila do Česka

Novinky, mif

V České republice se ve středu začala oficiálně prodávat nejvýkonnější kapesní herní konzole PlayStation Vita od společnosti Sony. Kromě vysokého výkonu se novinka snaží nalákat na dotykový displej a druhý kapacitní panel, který se také ovládá dotykem. Podle tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, ceny konzole startují na hranici šesti tisíc korun.

Článek

Sony PlayStation Vita je vybavena čtyřjádrovým procesorem ARM Cortex A9 a výkonným grafickým jádrem SGX543MP4. Díky tomuto výkonu přístroj zvládne vykreslit i ty nejjemnější detaily náročných 3D her velice plynule.

Hry se zobrazují na pětipalcové širokoúhlé OLED obrazovce s rozlišením 960 x 544 obrazových bodů, kterou je možné ovládat dotykem. Konzole je navíc vybavena druhou dotykovou plochou na zadní straně. Kromě tlačítek po stranách displeje tak ke hraní navíc slouží dvě dotykové plochy.

Foto: Sony

PlayStation Vita

Po vzoru chytrých telefonů je i kapesní PlayStation vybaven dvěma vestavěnými fotoaparáty - na přední a zadní straně. Samozřejmostí je podpora bezdrátové technologie Bluetooth s podporou profilů A2DP, AVRCP a HSP, vestavěný mikrofon či stereofonní reproduktory.

Vita je nabízena ve dvou verzích. Jedna disponuje pouze WiFi rozhraním, druhá je navíc ještě vybavena slotem na SIM karty. Přístup na internet slouží nejen k hraní po síti, ale i k přístupu na síť PlayStation network a sdílení informací s ostatními hráči.

Foto: Sony

PlayStation Vita

V průběhu letošního roku by pro novinku měly být k dispozici více než tři desítky herních titulů. Řeč je například o hrách FIFA, Broken, Dragon’s Crown, Street Fighter X Tekken, StarDrone, Wipeout 2048, ModNation Racers či Little Deviants. Další tituly samozřejmě budou dále přibývat.

Podle Zboží.cz je aktuálně PlayStation Vita možné nejlevněji sehnat za 5888 Kč. Za méně než šest tisíc novinku nabízí přes deset dalších obchodů. Najdou se ale i takoví prodejci, kteří si novinku cení na bezmála devět tisíc korun. Ceny verze s 3G modulem startují na 7370 Kč.

Foto: Sony

PlayStation Vita

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám