Hlavní obsah

Your Shape Fitness Evolved 2012: virtuální osobní trenér ve vašem obýváku

Novinky, mif

Televizní konzole už dávno neslouží pouze k hraní her a zároveň jako multimediální centrum. Využity mohou být také jako cvičební pomůcka pro zlepšení kondice. A právě to si klade za cíl sportovní hra Your Shape Fitness Evolved 2012, která je určena pro televizní konzoli Xbox 360 a pohybový senzor Kinect.

Your Shape Fitness Evolved 2012

 
Článek

V pořadí již druhé pokračování hry Your Shape staví na základech prvního dílu, který vyšel předloni na podzim. Proti němu nabízí novinka na šest desítek nových cvičení, která zahrnují například bojové umění, taneční hodiny, cardio cvičení nebo takzvaný výcvikový tábor.

Hned na první pohled titul zaujme povedenou grafikou. Tu oceníte například v režimu "Run the world", ve kterém se můžete proběhnout ulicemi New Yorku, Paříže nebo Londýna a pokochat se tamním prostředím ve 3D.

Foto: Novinky

Nechybí ani cvičení se švihadlem - jak jinak než virtuálním

Tím se dostáváme k největšímu problému hry Your Shape. Stejně jako u prvního dílu totiž novinka vyžaduje dostatek volného prostoru před televizí. I když Kinect dokáže snímat lidské tělo už ze 150 centimetrů, pokud nemáte před obrazovkou místo alespoň dvě metry nebo více, hra nebude vaše pohyby snímat korektně.

Your Shape Fitness Evolved 2012 nabízí celkem 90 hodin cvičení, které je samozřejmě možné neustále opakovat. Svůj pokrok při cvičení můžete díky bodovému hodnocení sledovat přímo v menu hry. Výsledky je navíc možné porovnávat na žebříčku hráčů z celého světa.

Foto: Novinky

Vhod přijde i režim pro dva hráče

Zajímavý je režim osobního trenéra, díky kterému získáte od hry větší zpětnou vazbu. Trenér totiž díky pohybovému senzoru, který snímá vaše tělo, vždy pozná, pokud děláte zvolené cviky špatně. Na to vás upozorní a vysvětlí vám, jak byste je měli dělat správně. Stejně jako ve skutečném fitness centru.

Hra Your Shape Fitness Evolved 2012 má smysl především pro jedince, kteří nemají čas chodit do posilovny a chtějí zlepšovat svou kondici alespoň v pohodlí obývacího pokoje. Notorické povaleče ale tento titul z gauče stejně nejspíše nezvedne.

Foto: Novinky

Běh ulicemi New Yorku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám